Kipinöivä lokakuu

Syksyyn on onneksi vielä aikaa ja loppuvuoden suunnitelmia ehtii työstää pitkin tulevaa alkusyksyä. Joitakin suunnitelmia sentään voi tehdä ajoissa. Sain alkuviikosta tietää, että amerikkalainen suosikkiyhtyeeni Sparks tulee Suomeen konsertoimaan lokakuussa. Bändi astuu Tavastian lavalle Helsingissä sunnuntaina 7.10. Sparksilla on meneillään 40-vuotisjuhakiertue eri puolilla maailmaa, ja nyt se ulottuu siis tänne Pohjolaan. Keikka on järjestyksessä yhtyeen kolmas esiintyminen Suomessa. Ensimmäisen kerran porukka nähtiin 1970-luvun puolivälissä eli bändin alkutaipaleella ja ehkä parhaimpina hittiaikoina. Edellisen kerran Sparksia kuultiin Tavastialla jokunen vuosi sitten, kun veljekset Ron ja Russel Mael marssittivat yhtyeensä esiintymislavalle vuonna 2008. Nykyään Sparks ei ehkä ole mainstream-yhtye, mutta vannoutuneille faneille tuleva konsertti on tärkeä virstanpylväs.

Pitkän uransa aikana Sparks on ehtinyt esittää niin purkkapoppia ja elektronista diskomusiikkia kuin glamrockia ja musikaalejakin. Säveltävän veljesduon laulaja Russell ja kosketinsoittaja Ron juhlistavat 40-vuotista taivaltaan "Two Hands, One Mouth" -kiertueella, jolla pari kiertää ensimmäistä kertaa kahdestaan ilman taustayhtyeen tukea. Kiertue käynnistyi kesäkuussa Isosta-Britanniasta ja on saanut valtaisan menestyksen. Konsertteja on ylistetty ja tilaisuudet ovat olleet poikkeuksetta loppuunmyytyjä jo ennakkoon. Harvoin näillä kulmilla vierailevaa bändiä pitää tietysti lähteä katsomaan ja kuuntelemaan, ja niinpä ostin perjantaina lipun konserttiin ensimmäisten joukossa. Ennakkolipun hinta on 30 euroa ja kätevimmin sen saa Tiketin verkkokaupasta vaikka suoraan kännykkään.

Julkaistu lauantaina 4.8.2012 klo 20:19 Musiikki-luokassa avainsanoilla huvit, konsertit, kulttuuri, musiikki ja tapahtumat.

Edellinen
Ammattitauteja
Seuraava
Lounas Lintsillä - tai sitten ei