Kiniki-alusvaatteet

Alkusyksy on ollut kolea ja harmaa. Tänään aurinko on yrittänyt aika ajoin päästä paksun pilvikerroksen läpi, mutta säteet ovat olleet vain ajoittaisia. Kotimatkallani alkoi hienon hieno tihkusade. Onneksi pisaroita tuli alas taivaalta vain satunnaisesti eikä sateenvarjoa tarvinnut sen takia avata. Kotikynnyksellä odotti pakettikortti. Olin vihdoin saanut tavaratoimituksen Englannista, josta olin vajaa neljä viikkoa sitten tilannut alusvaatteita. En enää muista, miten aikoinaan löysin englantilaisen Kiniki-vaatetehtaan, mutta siitä on nyt tullut vakituinen alusvaatteitteni ostopaikka. Kinikin tuotevalikoima on laaja ja se kattaa niin miesten kuin naistenkin alusvaatteet sekä uima-asut ja muut vaateparret.

ompelukone
Kuva
cb Bruce Turner

Ulkona oli noin kolmetoista astetta lämmintä. Lähdin lähipostiini pyörällä, sillä keli oli kohtuullinen pikaiselle iltapäiväpyöräretkelle. Kypärän alle tosin vedin jo pipon ja käteen hanskat. Paluumatkalla ymmärsin, että olin pukeutunut ehkä jo vähän liiankin lämpimästi, kun ylläni oli kaksi takkia. Postin nouto kävi nopeasti ja kohta olin taas kotosalla purkamassa pehmeää pakettiani. Ensimmäiset alusvaatteeni ostin Kinikistä jokin aikaa sitten ja ihastuin välittömästi tuotteiden korkeaan laatuun ja täydelliseen istuvuuteen. Kiniki valmistaa vaatteensa käsityönä, mutta siitä huolimatta ne maksavat vain murto-osan suomalaisten kauppojen alusvaatehinnoista. Hintaa laskee entisestään Kinikin melkein jatkuva vähintään 50 prosentin alennusmyynti. Viimeisimmän ostoksen tein 65 prosentin alennuksella, joten sain käytännössä kaksinkertaisen määrän alusvaatteita normaalihintaan verrattuna.

Ostokseni ovat onnistuneet ja vaatteet ovat olleet aina oikeaa kokoa. Jos Kinikin kaupankäynnistä pitää yksi huono puoli tuoda esille, niin se on hidas toimitus. En tiedä, mitä etanapostia tehdas käyttää, mutta tavaran kulku postissa kesti tällä kertaa reilusti yli kolme viikkoa. Ehdin jo epäillä, että pakettini on kadonnut matkalla tai jaettu väärään osoitteeseen. Hassuinta tässä prosessissa on vielä sekin erikoisuus, että saan sähköpostissa viikkoa ennen mielipidekyselyn, jossa tiedustellaan, olenko tyytyväinen ostokseeni. Vaikeaahan kyselyyn on vastata, kun tavara ei ole vielä saapunut. Ensimmäisellä kerralla annoin vain yhden tähden viidestä juuri hitaasta toimituksesta. Nyt kun tiedän varautua melkein kuukauden mittaiseen odotukseen, voin jo hyvillä mielin antaa täydet tähdet tuotteista, sillä niiden täydellinen laatu korvaa kyllä pitkän toimituksen.

Julkaistu perjantaina 8.9.2017 klo 18:21 avainsanoilla pukeutuminen ja shoppailu.

Edellinen
Punainen rasti PowerPointissa
Seuraava
Steely Dan - Pretzel Logic