Kesätyyli

Monen suomalaisen työssäkäyvän kesälomakausi käynnistyy näin kuun vaihteessa. Kesäisiä säitä sen sijaan on saanut odotella, mutta ennusteet ovat toiveikkaita, ja luvassa on vielä aurinkoisia ja lämpimiä kelejä. Mikäli kesävarusteet ovat jääneet hankkimatta, nyt niitä kannattaa ostaa vielä kun viileä ja sateinen sää pidättelee asiakkaita vaatekaupoista. Tyylejä on useita. Kesätyyli voi olla festareille sopiva rennompi pukeutuminen tai muodollisempiin tilaisuuksiin istuva tyylikkäämpi asukokonaisuus.

Kesätyylit
Kuva
Jack & Jones

Muodollinen kesätyyli

Tyylikäs mies pukeutuu kesän tärkeisiin tilanteisiin tyyliään kunnioittaen. Muodollinen tyyli syntyy pukua muistuttavasta kokonaisuudesta, jossa on pikkutakki ja suoria housuja muistuttavat sortsit. Jalkoihin vedetään tietysti puvun tyyliin sopivat kengät, jotka ovat mieluiten nahkaiset kävelykengät mutta ei mielellään urheilutossut, vaikka ne ovatkin yleistyneet muodollisessa tyylissä. Paidaksi puetaan luonnollisesti kauluspaita, mutta esimerkiksi solmiota tai rusettia ei kesällä tarvitse kietoa kaulaan ellei sitten ole menossa johonkin juhlavampaan tilaisuuteen. Pikkutakkia käytettäessä kauluspaidan hihat ovat aina pitkät. Toisin sanoen lyhythihaista paitaa ei saa käyttää bleiserin yhteydessä. Takin taskuun voi taitella väreihin sointuvan taskuliinan.

Rento kesätyyli

Rennossa kesätyylissä sortsit ovat joko farkkukangasta tai chino-tyyliset lyhyet housut. Jalkoihin sopivat vapaa-ajan kengät ja monenlaiset muut huolettomat jalkimet sekä urheilutossut. Paidaksi käy kesäinen, lyhythihainen kauluspaita.

Käytännöllinen festarityyli

Kesä on festivaalien aikaa ja festareille on hyvä pukeutua sään mukaan. Mikäli aurinkoinen sää onnistaa, kannattaa festareille pukeutua käytännöllisesti esimerkiksi farkkusortseihin, jotka eivät menetä tyyliään, vaikka kura lentäisi ja sade piiskaisi tilaisuuden aikana. Asukokonaisuuteen sopii niin ikään käytännölliset jalkimet, kuten urheilutossut tai kevyet kangastossut. Paidaksi käy t-paita tai oikeastaan mikä tahansa huoleton yläosa.

Kesätyyli syntyy loppujen lopuksi jokaisen omista mieltymyksistä. On kuitenkin hyvä hieman seurata aikaansa ja pukeutua pikkuisen ajan mukaan, jotta vetimet näyttäisivät muodikkailta ja tyylikkäiltä. Kesätyyliin eivät sovi sandaalit, vaikka ne ovatkin erittäin suositut erityisesti suomalaisen miehen jaloissa. Sandaalit käyvät ehkä parhaiten hiekkaranalla, ja sellaiseen käyttöön ne olisi syytä jättääkin. Vastaavasti maastokuvioiset reisitaskusortsit voi jättää halpahallin hyllylle ja valita tilalle tyylikkäämmät kuteet, jotta ei näyttäisi aivan tyylittömältä tampiolta.

Julkaistu perjantaina 26.6.2015 klo 18:49 avainsanalla pukeutuminen.

Edellinen
Hextris
Seuraava
Khanyn salaisuus