Kesä ja mansikat kuuluvat yhteen. Punaposkisista marjoista kannattaa nauttia kermaisen kakun kanssa. Helppo kesäkakku syntyy vaivattomasti ja yksinkertaisista aineksista. Huoleton kesäpäivä maistuu makealta, kun pöytään katetaan mansikkakakku ja pirteää juomaa.
Kesäkakku
- 6 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 1½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 1½ tl leivinjauhetta
- 1 dl sokeroitua maitoa kostuttamiseen
täyte
- 1 l mansikoita soseutettuna
- 2½ dl vaahtoutuvaa kermaa
- 200 g maustamatonta rahkaa
pinnalle
- 1 l tuoreita mansikoita
- 2½ dl vaahtoutuvaa kermaa
Vatkaa munat ja sokeri kevyeksi vaahdoksi. Siivilöi sekaan sekä vehnäjauhot että leivinjauhe. Sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina hyvin voideltuun ja korppujauholla vuorattuun pyöreään tasapohjaiseen vuokaan. Paista uunissa 175 asteessa noin puoli tuntia. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeksi kiekoksi. Nosta alin osa tarjoiluvadille ja kostuta kevyesti. Levitä puolet mansikkasurvoksesta kakkupohjalle. Vaahdota kerma, sekoita joukkoon rahka, mausta vaniljasokerilla ja levitä puolet seoksesta survottujen mansikoiden päälle. Nosta toinen kakkupohja kermavaahdon päälle. Kostuta pohjaa tarvittaessa ja levitä päälle loput mansikkasurvoksesta ja kermavaahdosta. Nosta viimeinenkin kakkupohja päällimmäiseksi ja levitä päälle kermavaahtoa ja koristele mansikoilla. Tarjoile raikkaan mehun tai kahvin kanssa.