Kesä 1989

Kaivoin viikonloppuna esille vanhoja valokuviani. Kenkälaatikosta löytyi viitisenkymmentä hyvin säilynyttä kuvaa, jotka skannasin pöytäskannerillani tietokoneelle. Kuvat olivat paikoin niin hyvin säilyneitä, ettei niitä tarvinnut juurikaan käsitellä. Esimerkiksi värit olivat yhä tallella, vaikka olin ottanut kuvat jo kohta kaksikymmentä vuotta sitten. Nämä kuvat ovat Suomi-kiertueeltani vuodelta 1989. Tein tuolloin autollani kierroksen Etelä-Suomessa ja kävin matkallani monissa tunnetuissa suomalaisissa kaupungeissa, kuten Lahti, Hamina, Kotka, Imatra, Joensuu, Lappeenranta, Kuopio ja Pori. Toki matkalla tuli käytyä monissa muissakin tutuissa paikoissa, mutta viikon aikana ei juuri pidemmälle ehtinyt.

Näin vuosien jälkeen oli taas hauska muistella tuota kiertuetta. Olen suunnitellut tekeväni vastaavanlaisen kiertueen taas uudelleen joku kesä, mutta lähivuosina se ei vielä ole ajankohtaista. Ehkä Suomi matkailukohteena nousee taas arvoonsa, kun suurimmat Euroopan metropolit on ensin koluttu. Kotimaastamme löytyy suunnattomasti hienoja paikkoja ja nähtävyyksiä, joten niiden vuoksi ei kannata mennä merta edemmäs kalaan, kuten vanha viisaus asian ilmaisee. Joskus kotimaan matkailua on moitittu kalliiksi, mutta mielestäni Suomessa matkailu ei tule juuri sen kalliimmaksi kuin ulkomaillekaan matkustaminen. Maamme on kaunis erityisesti kesällä. Toki talvimaisematkin ovat ihailtavia ja toisinaan jopa henkeäsalpaavia.

Kesäkiertueeni kuviin voi nyt tutustua netissä, sillä olen siirtänyt skannaamani kuvat kaiken kansan nähtäväksi Flickr-kuvanjakopalveluun. Kuvia voi vapaasti käyttää, kunhan mainitsee julkaisun yhteydessä nimeni ja kotisivuni osoitteen netissä. Lisätietoja lisensiointiehdoista löydät Creative Commons -sivuston sivuilta.

Julkaistu keskiviikkona 29.8.2007 klo 23:18 avainsanoilla harrastukset, loma, matkailu ja valokuvaus.

Edellinen
Viisastelija
Seuraava
Kankea kirjasto