Kaseva - Silloin kun

Suomalainen Kaseva-yhtye viihdytti kevyellä poprock-musiikillaan 1970-luvulla. Monet aikalaiset muistavat sellaiset hitit kuten Striprease tanssija, Kun maailma elää ja Tyhjää. Kappaleita on voinut kuunnella myöhemmin myös muiden artistien esittäminä, ja esimerkiksi Anna Hanski on tulkinnut Kasevan kauniin Tyhjää-kappaleen, joka aikoinaan innoitti minut hankkimaan enemmänkin bändin äänitteitä. Silloin kun on Kasevan ensilevytys vuodelta 1974 ja sitä myytiin aikoinaan yli 22 000 kappaletta. Radioissa soi noihin aikoihin lähes taukoamatta stripparitanssijasta kertova laulu, josta tulikin sitten melkoinen hitti. Ikivihreäksi siitä ei tainnut olla, sillä kipaletta ei ole vähään aikaan kuulunut tuutista. Viimeksi kuulin Kasevaa kotimaisessa Rööperi-elokuvassa, jonka taustalla kajahti stripteasetanssija.

Kaseva - Silloin kun

Levyn syntyhistoria oli kiehtova. Mitenkään erikoisesta historiasta ei nyt kuitenkaan ollut kyse vaan pikemminkin aika tavallinen kaava demonauhasta vinyylille. Kaikki alkoi neljän duunarin perustettua kokoonpanon ja alettua harjoitella kellarissa aivan kuten niin monet muutkin pumput tekivät ja tekevät yhä. Jokaisella bändillä on unelmana levytyssopimus ja sehän se oli Kasevallakin. Yhtye lähetti englanninkielisiä biisejä sisältäneen demonauhansa 1970-luvun kulttilevy-yhtiölle Lovelle. Yhtiö kiinnostui kuulemastaan ja oli valmis julkaisemaan poppoon ensilevyn vain, jos laulut laulettaisiin suomen kielellä.

Englanti vaihtui suomeksi ja Silloin kun -albumi koki päivänvalon. Yhtye oli saanut samalla nimekseen Kasevan, joka on Kalevalasta poimittu sana, joka tarkoittaa kätevää ja näppärää. Eräs suomalaisen kevyen musiikin historiaan jäänyt aikakausi oli alkanut. Silloin kun -älppäri on rentoa ja rauhallista kuunneltavaa. Mieleen jäävät tietysti Striptease tanssija ja Tyhjää, joita voisi kuunnella useamman kerran. Albumin tusina on kuunneltavissa myös Spotifyssa, mikä pelastaa ne musiikin ystävät, jotka eivät enää löydä Kasevan äänitteitä kaupan hyllyltä.

Silloin kun

Kaseva

 1. Me
 2. Striptease tanssija
 3. Karoliina
 4. Tiedät kai
 5. Julie
 6. Vanha mies
 7. Sä huomannut kai oot
 8. Tyhjää
 9. Pulsa
 10. Rantauni
 11. Silloin kun
 12. Good night

Julkaistu torstaina 20.9.2012 klo 19:39 Musiikki-luokassa.

Edellinen
Lehtien alasajo
Seuraava
Ihonsiirto