Koulun kotitaloustunneilla tulivat tutuiksi monet kotiruuat ja vähän juhlavammatkin eineet. Köksän kaksoistunnit tosin kestivät yleensä ne kaksi tuntia, joten mitään työläitä leipomuksia ei siinä ajassa juurikaan ehtinyt tehdä, mikäli ensimmäinen tunti käytettiin teoriaan ja kirjallisiin tehtäviin. Koulussa päädyttiinkin tyypillisesti yksinkertaisiin ja nopeasti valmistuviin ruokiin, joista eräänlaiseksi klassikoksi monien muiden joukossa kohosivat nopeat ja helpot skonssit eli teeleivät. Maukkaat välipalat syntyvät keittiön tavallisista aineksista alle puolessa tunnissa, jos ei laske mukaan välineiden tiskaamiseen kuluvaa aikaa.
Juustoskonssit
8 annosta- 2½ dl vehnäjauhoja
- 2½ dl kaurahiutaleita
- 2 dl maitoa
- 1 dl emmental-mozzarella-juustoraastetta
- ½ dl öljyä
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl timjamia tai pitsamaustetta
- ½ tl suolaa
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, kaurahiutaleet, suola, mausteet ja juustoraaste. Lisää nopeasti öljy ja maito. Sekoita taikinaa kevyesti niin, että se on tasaista. Levitä leivinpaperi uunipellille ja jaa taikina paperille kahteen osaan. Ripottele taikinan päälle vähän vehnäjauhoja ja taputtele taikina jauhojen avulla pyöreiksi ohuiksi leiviksi. Jaa leivät taikinapyörällä neljään osaan. Paista uunissa juuri keskitason alapuolella noin 10 minuuttia. Tarjoile leivät lämpiminä raikkaan maidon kanssa.