Jauheliha-pepperonirisotto

Jauheliha-pepperonirisotto
Kuva
Maya Stone

Vatsansa saa täyteen helposti ja vähällä vaivalla. Kauppojen hyllyt notkuvat nykyään kaikenlaisia valmiita eineksiä, joista saa pikalounaan muutamassa minuutissa käyttämällä pakkausta mikrouunissa. Tietenkin on eri asia, miltä annos maistuu. Valmisruokia on syytä maustaa oman maun mukaan, sillä monet niistä on valmistettu hyvin miedoilla mausteilla, jotta ne kelpaisivat mahdollisimman monille kuluttajille. Suomalaisen elintarvikemyymälän einestarjonta on kuitenkin vielä valovuosien päässä siitä tarjonnasta, jota yhdysvaltalaisessa ruokakaupassa näkee. Kävimme muutama vuosi sitten Minnesotassa, jossa teimme myös ruokaostoksia lähes päivittäin kahden viikon lomamme aikana. Valmiiden ruokien ja pakasteiden määrä on valtava. Toisinaan hämmästelee, että mitä kaikkea sitä onkaan saatavana valmiina eineksinä tuossa rikkauden ja yltäkylläisyyden maassa.

Itseään kunnioittava kotikokki valmistaa ruokansa tietysti itse. Tarvitaan vain tuoreita raaka-aineita, kunnon keittovälineet ja hieman aikaa. Herkullisten annosten valmistaminen ei ole vaikeaa. Noudattamalla ohjeita ja olemalla huolellinen saa keitoksensa varmasti onnistumaan. Perusaineksista, kuten jauhelihasta ja riisistä, saa maittavan lounaan tai päivällisen tuossa tuokiossa. Hyppysellinen mausteita sekaan ja kotikokin paras luomus on valmis.

Jauheliha-pepperonirisotto

4 annosta
  • 1 pieni purjo
  • 100 g pepperonia
  • 400 g paistijauhelihaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 3 dl riisiä
  • 1 l vettä
  • 2 rkl vasikanfondia
  • ½ ruukkua basilikaa
  • 1 dl aurinkokuivattuja tomaattikuutioita
  • 1 dl parmesaaniraastetta

Pese ja suikaloi purjo. Hienonna pepperoni. Rukista jauheliha öljyssä kattilassa. Lisää purjo, pepperoni ja riisi ruskistuksen loppuvaiheessa. Kuullota muutama minuutti, varo ettei riisi pala pohjaan. Kiehauta toisessa kattilassa vesi ja lisää fondi. Annan liemen kiehua miedolla lämmöllä. Annostele lientä kauhalla jauhelihariisin joukkoon vähän kerrallaan. Annan hautua. Lisää uutta lientä heti kun edellinen on imeytynyt. Jatka keittäen risottoa näin noin 25 minuuttia. Hienonna basilika ja lisää se risottoon aurinkokuivattujen tomaattien ja parmesaanin kanssa. Sekoita. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Resepti: Ruokamaailma

Julkaistu maanantaina 3.9.2007 klo 18:21 Ruokaohjeet-luokassa.

Edellinen
Kevät koittaa Hitlerille
Seuraava
Typografiablogi