Ensimmäinen ajatukseni oli toteuttaa infonäytön toiminnallisuus Google Slides -pilvipalvelulla. Ennen kuin ryhdyin työhön, kävin vielä läpi valmiita ja erityisesti tähän tarkoitukseen tehtyjä ohjelmistoja. Tutkin myös PowerPointin käyttömahdollisuutta, mutta melko nopeasti vaakakuppi kallistui Google Slidesin puolelle. Slides toimii netissä ja esityksen voi julkaista verkkoversioksi, jolloin sitä katsellaan selaimella. Ideana oli nimenomaan käyttää vanhaa tietokonetta esityksen pyörittämiseen selaimella, joten Slides oli tähän tarkoitukseen juuri sopiva. Lisäksi Slidesilla tehtyä esitystä voi muokata useampi henkilö samanaikaisesti, kunhan jakaa esityksen muiden käyttöön. Täysin automaattisesti esitys ei kuitenkaan lähtenyt läppärissä käyntiin. Slidesin tuottama upotuskoodi piti ensin istuttaa HTML-sivulle, jotta selain pystyisi näyttämään esityksen. Perussivun tekeminen HTML-koodilla on helppoa ja yksinkertaisimmillaan siinä on vain pari elementtiä, kuten alla oleva esimerkki osoittaa.
<html>
<head>
</head>
<body>
</body>
</html>
Slidesin upotuskoodi on iframe-elementti, joka sijoitetaan body-elementin sisään. Sivu alkaa jo näillä eväillä toimia ja asetuksista riippuen pyörittää diaesitystä loputtomiin alkaen aina alusta, kun viimeinen dia on esitetty. Säädin esityksen siten, että kutakin diaa näytetään kymmenen sekuntia. Enää jää jäljelle ratkaista yksi perustavaa laatua oleva ongelma. Kun diaesitystä päivitetään, tallentuu siitä tuore ja päivitetty versio pilvipalveluun. Selain ei kuitenkaan saa tietää tästä uudemmasta versiosta, vaan näyttää keskeytyksettä vanhaa versiota, joka ladattiin selaimeen, kun järjestelmä käynnistettiin. Slidesissa ei ole toistaiseksi ominaisuutta, joka lataisi pilvipalvelusta uuden version heti, kun siihen on tullut muutoksia. Ratkaisin tämän hyvin yksinkertaisella mutta toimivalla tavalla. Laitoin selaimen lataamaan esityksen pilvestä viiden minuutin välein, jolloin varmistutaan, että näytöllä pyörii aina viimeisin tai korkeintaan viisi minuuttia vanha versio. Lisäämällä meta-elementin sivun head-elementin sisään saadaan toivottu automaattinen lataus toteutettua.
<head>
<meta http-equiv="Refresh" content="300" />
</head>
Kannettavan tietokoneen virransäästön otin kokonaan pois käytöstä. Kone ei saa sammua eikä kuvaruutu pimetä kesken kaiken. Tämä tietysti hieman kuluttaa läppäriä, mutta ajaa kuitenkin asian, ja olihan tuo vanha kannettava joka tapauksessa menossa hävitettäväksi. Kun kone aikanaan on kulutettu loppuun, voi sen korvata edullisella Raspberry Pi -piirilevytietokoneella. Infonäyttö on nyt pyörinyt pari viikkoa ja toiminut suunnitellusti. Yksinkertainen ja edullinen näyttöjärjestelmä tuli maksamaan noin neljäsataa euroa, kun käyttöön sai maksutta vanhan tietokoneen.