Kohta on käsillä jälleen marja-aika. Monet printtimediat ja nettisivut ovat esitelleet toinen toistaan herkullisemman näköisiä satokauden herkkuja, joista varmaankin kaikenlaiset marjapiirakat nousevat ylitse muiden keitosten. Marjat voi tietysti poimia itse metsistä, mutta mukavuudenhaluisena kaupunkilaisena taidan tukeutua lähikauppani pakastealtaaseen. Maukas marjapiirakka syntyy suhteellisen vähällä vaivalla ja vieläpä tavanomaisista aineksista, joita keittiö ruokakaapista löytyy.
Helppo marjapiirakka
8 annostapohja
- 100 g margariinia
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl grahamjauhoja
- ½ dl sokeria
- 1 kananmuna
- 1 tl leivinjauhetta
täyte
- 3 dl pakastemustikoita
- 1 prk kermaviiliä
- 1 kananmuna
- ½ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Vaahdota margariini ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita vaahtoon. Painele taikina jauhotetuin käsin halkaisijaltaan 24 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä mustikat pohjalle. Sekoita loput täytteen aineet keskenään ja levitä marjojen päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin puoli tuntia. Tarjoile vastakeitetyn kahvin kera.