Kesän ensimmäiset lämpimät tuulahdukset ovat puhaltaneet tänään Helsingissä. Aamupäivällä säätila oli kuitenkin vielä melko viileä, mutta aurinko lämmitti ilman nopeasti niin, että iltapäivällä lämpömittarit näyttivät jo 19 astetta. Tukalaksi ei kesän ensimmäistä lämmintä päivää voi vieläkään kehua, mutta tästähän se sitten alkaa. Juomat ja kevyet ruuat tekevät nyt kauppansa. Kesään sopii ruokaisa kesäpasta, jonka voi valmistaa helposti itsekin eikä keittiöstä tarvitse löytyä kovin kummoisia tarvikkeita tähän ateriaan. Sain innoituksen helppoon kesäpastaan tänään, kun käteeni työnnettiin Kolmen sepän patsaalla tölkki Crème Bonjour Cuisine Fraiche Tilli & Sitruuna hapatettua kermavalmistetta. Hieman etäämmällä oli myös koju, jossa sai maistiaisia paistettujen perunakuutioiden kera. Tilli & sitruuna maistui erittäin maukkaalta ja sai veden herahtamaan kielelle. Sama kermavalmiste sopii mainiosti sitruunaisen kesäiseen savulohi-kaprispastaan.
Helppo kesäpasta
4 annosta- 400 g pastaa
Kastike
- 250 g kylmä- tai lämminsavustettua lohta
- 1-2 prk Crème Bonjour Cuisine Fraiche Tilli & Sitruuna
- 3 rkl kapriksia
- 1 dl tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna
- 4 rkl parmesaania
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Kuutioi lohi pieniksi paloiksi. Yhdistä joukkoon Crème Bonjour, kaprikset ja hienonnettu lehtipersilja. Sekoita joukkoon valutettu pasta. Tarjoile heti ja ripottele päälle parmesaania.
- Resepti
- Crème Bonjour