Hauskaa kuva-askartelua

Upeita valokuviaan kannattaa hyödyntää monipuolisesti. Kuva-albumiin sijoittelun lisäksi valokuvista on helppo askarrella kaikenlaisia hauskoja kuvamanipulaatioita netin lukuisilla eri sivustoilla. Yksi kuvien retusointiin erikoistunut sivusto on Photo505, jossa on kymmenittäin erilaisia efektejä valokuvien paranteluun. Mikäli olet joskus halunnut päästä jonkun tunnetun lehden kanteen, on sekin nyt mahdollista. Sivustolla on useita tuttuja aikakauslehtiä, joiden kanteen voi astella kuvan kasvoistaan. Tein kokeeksi oheisen kuva, jossa komeilen yhden maailman tunnetuimman lehden, Lifen kannessa.

Askartelu Photo505-sivustolla on helppoa. Sivuston ohjeet ovat myös suomeksi, joten palvelun käyttäminen on entistäkin helpompaa. Ensin valitaan jokin efekti eli pohjakuva. Sitten joko ladataan valmis valokuva sivustolle tai sen voi ottaa webbikameralla ilman sen kummempia monimutkaisuuksia. Jos kameralla otettu kuva ei heti onnistu, voi naamaansa kuvata miten monta kertaa haluaa ennen kuin lopullinen kuva tehdään. Kun kuva on valmiina työstettäväksi, jatketaan eteenpäin ja sitten se valmis manipulaatio onkin valmis. Kuva-aiheita on jos jonninlaisia, ja tarjonnasta varmasti löytyy jokin hulvaton pohja.

Julkaistu sunnuntaina 30.12.2012 klo 18:23 Sivustot-luokassa avainsanoilla askartelu, harrastukset, Internet ja valokuvaus.

Edellinen
Kassoilla tarvitaan ruuhka-apua
Seuraava
Ensi vuoden kujeet