Gmail selaimen oletusohjelmana

Selaimella käytettävät sähköpostitilit ovat olleet tarjolla jo Internetin aamukoitosta alkaen. Yhdeksi maailman suosituimmaksi sähköpostipalveluksi on noussut Googlen Gmail. Sitä on helppo käyttää selaimella eikä se vaadi erillisen sähköpostiohjelman asentamista tietokoneelle. Monissa koneissa on kuitenkin erillinen ohjelma sähköpostien käsittelemiseksi, ja tämä on tyypillisesti Microsoftin jokin Outlook-versio. Outlook on yleinen erityisesti työpaikan koneissa, joissa on tarkoitus käsitellä työposteja. Henkilökohtaisia viestejä varten kannattaa käyttää selainpostia. Toisinaan sähköpostiviestin lähettäminen joltakin sivulta selaimessa avaa ärsyttävästi Outlookin uuden viesti-ikkunan, koska mailto-protokolla on lähes poikkeuksetta kytketty Outlook-ohjelmaan. Gmailin voi kuitenkin asettaa selaimen oletussähköpostiohjelmaksi hyvin yksinkertaisella toimenpiteellä.

  1. Avaa Gmail esimerkiksi Chrome-selaimessa normaalin tapaan.
  2. Kun Gmail on esillä selaimessa, avaa JavaScript-konsoli painamalla Ctrl+Shift+J näppäimiä.
  3. Kopioi oheinen JavaScript konsoliin ja paina Enter-näppäintä (huomaa, että Gmail-sivun eli ei siis tämän sivun, jota luet, on oltava esillä avatessasi konsolia).
navigator.registerProtocolHandler( "mailto", "https://mail.google.com/mail/?extsrc=mailto&url=%s", "Gmail" );

Konsoli voi antaa vastaukseksi "undefined", mutta selaimen yläosaan ilmestyy kuitenkin vahvistuskysymys.

Hyväksy vahvistus, jonka jälkeen Gmail on selaimesi oletussähköpostiohjelma. Asetuksen muuttaminen saattaa vaatia pääkäyttäjän oikeudet koneellasi. Voit kokeilla asetusta lähettämällä sähköpostia.

Jos haluat poistaa asetuksen, kirjoita selaimen osoiteriville chrome://settings/handlers ja poista mailto-protokolla listalta.

Julkaistu Thursdayna 9.2.2012 klo 17:53 avainsanoilla ohjelmointi ja viestintä.

Edellinen
Iron Sky -traileri
Seuraava
Nunnat vauhdissa