Ateenalainen lohileike

ateenalainen lohileike
Kuva
Silverado Resort

Kala on erinomainen ruoka. Siitä voi helposti valmistaa erilaisia herkkuja, kuten leikkeitä, keittoja, pihvejä ja vaikkapa kalapuikkoja. Oma kalaruokavalioni on joskus sisältänyt kalaa vain siinä muodossa, ettei siitä enää voi itse kalaa tunnistaa. Tämä on tarkoittanut lähinnä kalapullia ja -puikkoja sekä muita paneroituja herkkuja, joista ei tosiaankaan voi enää löytää kalan muotoja. Seiti on hyvä esimerkki kalasta, joka on pakattu jäiseksi kimpaleeksi, siis käytännössä suorakaiteen muotoiseksi harkoksi. Lapsille tällaiset muodot varmasti kelpaavat, ja hyvä varmaan niin, sillä se voi olla ainoa tapa saada heidät syömään kalaa.

Ateenalainen lohileike

neljälle
  • 4 lohileikettä, 150 g/kpl
  • muutama tillinoksa
  • erilaisia salaatinlehtiä
  • 2 tuoretta viikunaa

marinadi

  • 1 prk 10 % jogurttia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 2 tl sitruunamehua
  • puolikas sitruuna
  • 2 tl silputtua tilliä
  • ½ tl Drogheria-sitruunasuolaa

Murskaa valkosipulin kynnet ja raasta hyvin pestyn sitruunanpuolikkaan kuori. Sekoita jogurttimarinadin ainekset ja sivele lohileikkeet marinadilla. Kuumenna parilapannu ja kypsennä lohileikkeet keskilämmöllä ainoastaan nahkapuolelta n. 8-10 minuuttia. Aseta folioarkki kypsymisen ajaksi kalan päälle, jotta leikkeet kypsyisivät tasaisesti.

Leikkaa viikunat lohkoiksi. Huuhdo ja kuivaa salaatinlehdet. Kokoa salaatinlehdistä keko lautaselle ja nosta lohileike pedille. Tarjoile seurana tuoreita viikunalohkoja ja tilliperunoita.

Julkaistu perjantaina 31.3.2006 klo 18:25 Ruokaohjeet-luokassa.

Edellinen
Murteilla puhumisen taito
Seuraava
Aikamme uusorjuus
Evästeiden käyttö

Käytän sivustollani evästeitä tarjotakseni parhaimman mahdollisen lukukokemuksen blogini lukijoille. Jos jatkat sivustoni käyttöä, oletan, että hyväksyt evästeiden käytön sivustollani.

Lisätietoja evästeiden käytöstä