Alkoholiton booli

Kesä on suurten juhlien ja pihatilaisuuksien aikaa. Suvi on mainio tilaisuus järjestää kutsut puutarhassa tai takapihalla vähän isommallekin joukolle tai sitten ihan vain perhe- tai kaveripiirissä. Puutarhajuhlaan kuuluu hyvän ruuan lisäksi myös hyvät juomat. Perhetilaisuuksista kun yleensä on kyse, pitää tarjolla olla kaikenlaisille ruokailijoille sopivia antimia, mikä koskee myös juomia. Asiansa osaava emäntä ja isäntä ottavat huomioon myös ne vieraat, jotka eivät syystä tai toisesta voi nauttia alkoholipitoisia virvokkeita. Lisäksi pitää huomioida juomien menekki. Helpointa lienee valmistaa boolia isoon tarjoiluastiaan, josta kukin voi kauhoa sopivan annoksen juomaa. Boolejakin on useita erilaisia ja erivärisiä. Jo taakse jääneeseen juhannukseen sopii esimerkiksi vaaleanpunainen booli kun taas syntymäpäiväkekkereille keltainen. Häihin puolestaan suositellaan perinteisesti punaista boolia. Sopivilla ainesosilla syntyy väri kuin väri, mutta ulkonäön lisäksi tärkeää on juoman maku.

Alkoholittoman boolin valmistus on helppoa eikä vaadi kuin muutamia perustarvikkeita. Oheinen ohje on laskettu noin 25 vieraalle, kun annoskoko on 1½ desilitraa. Juoman menekkiin vaikuttaa tilaisuuden kesto. Annosmäärää laskettaessa tilaisuuden ensimmäistä tuntia varten varataan kaksi annosta henkilöä kohden ja siitä eteenpäin yksi annos henkilölle tunnissa. Boolin väriä voi muutella erivärisillä ja makuisilla mehuilla ja vesillä.

Punainen alkoholiton booli

  • 1 l mansikkamehua
  • l Kevyt olo mansikkakivennäisvettä
  • mansikkamehusta jäädytettyjä jääpaloja

Sekoita kaikki ainekset ja jääpalat suuressa boolimaljassa juuri ennen tarjoilua. Boolin seurana voit tarjota jotain pientä naposteltavaa, kuten cocktailpaloja, pieniä voileipiä, pähkinöitä ja oliiveja.

Julkaistu torstaina 26.6.2014 klo 17:57 Ruokaohjeet-luokassa avainsanalla ruoka.

Edellinen
Mobiili Veturi
Seuraava
Tapiolakamerat