Windowsin virransäästöä

Työtietokoneeseeni asennettiin hiljattain Windows 10 -käyttöjärjestelmä. Pian havaitsin koneessa erikoisen ilmiön. Joka kerta kun lukitsin koneen poistuakseni sen ääreltä, siirtyi kuvaruutu virransäästötilaan noin minuutin kuluttua. Ilmiö ei sinänsä ollut kovin häiritsevä, mutta näytön herättäminen vei aina hieman aikaa, ja lopulta aloin kyllästyä jatkuvaan virransäästöön. Ryhdyin etsimään aikasäätöjä ohjauspaneelista ja asetin kaikki mahdolliset asetukset mielestäni kymmeneen minuuttiin, mutta yhä edelleen monitori sammui minuutin kuluttua koneen lukitsemisesta. Hakukone antoi nopeasti vastauksen, mitä moiselle ilmiölle piti tehdä. Osoittautui, että kaikki mahdolliset virranhallinta-asetukset eivät olleetkaan käytettävissäni. Yksi tällainen piilossa ollut asetus oli juuri se, jolla säädetään kuvaruudun sammuminen lukituksen jälkeen. Löysin netistä ohjeet, miten kyseinen asetus saadaan näkyville. Jos siis näyttö siirtyy virransäästötilaan liian nopeasti tietokoneen lukituksen jälkeen, tehdään rekisteriin yksi lisäys, jolla saadaan tarvittava virranhallinta-asetus käyttöön. Asetuksen oletusarvo on yksi minuutti.

  1. Käynnistä Regedit-rekisterieditori pääkäyttäjänä.
  2. Etsi avain polusta HKEY_LOCAL_MACHINE, SYSTEM, CurrentControlSet, Control, PowerPowerSettings, 7516b95f-f776-4464-8c53-06167f40cc998, EC4B3A5-6868-48c2-BE75-4F3044BE88A7.
  3. Lisää avaimelle 32-bittinen DWORD-arvo nimellä Attributes.
  4. Anna Attributes arvoksi 2.
  5. Käynnistä Ohjauspaneeli.
  6. Siirry kohtaan Ohjauspaneeli, Laitteisto ja äänet, Virranhallinta-asetukset, Virrankäyttösuunnitelman asetusten muokkaaminen.
  7. Valitse Muuta virranhallinnan lisäasetuksia.
  8. Selaa kohtaan Näyttö (Display), jonne on nyt ilmestynyt uusi asetus nimellä Konsolin näytön lukitsemisen käytöstä poiston aikakatkaisu (Console lock display off timeout).
  9. Vaihda arvo esimerkiksi 10 minuuttiin.
  10. Paina OK-painiketta.

Julkaistu perjantaina 1.7.2016 klo 16:15 avainsanalla ohjelmistot.

Edellinen
Dominoes-peli
Seuraava
Cowsay-generaattori