Villapipo

Talvi tekee tuloaan ja säät kylmenevät. Viime päivinä aamut ovat olleet melkoisen viileitä ja talvilakille on ollut jo käyttöä jonkin aikaa. Talveen kannattaa varustautua kunnollisella päähineellä, sillä kylmyys ja etenkään pakkanen eivät ole hyväksi päänupille. Pipo on käytännöllinen vaatekappale talvella. Oikean kokoisena se lämmittää mukavasti koko pään tienoon ja tietysti oikeanlaisella materiaalilla on merkittävä osuus kylmyyden torjunnassa. Olen muutaman vuoden yrittänyt etsiä kunnollista, aidosta villasta tehtyä pipoa. Pääkaupungissa tarjonta on ollut niukkaa ja kauppojen hyllyt suorastaan pursuavat keinokuiduista valmistettuja, vaikkakin hyvän näköisiä pipoja. Kokemukseni keinokuituisista pipoista ovat olleet huonoja. Ne eivät ole käytännössä lämmittäneet päälakea lainkaan ja ovat talvella erittäin kylmiä pitää. Päätin kuitenkin jatkaa kelvollisen myssyn etsintään tänä syksynä.

musta villapipo
Kuva
Matti Mattila

Villapipojen tarjonta keskustan kaupoissa oli jälleen yhtä heikkoa kuin aikaisempinakin vuosina. Jos lopulta löysin villaisen reuhkan, oli sillä hintaa 80 euroa. Varmasti tässä hintalapussa oli mukana brändin kallistuma, mutta olen hieman sitä mieltä että, jos brändi on hyvää, niin se paremminkin juodaan kuin tuhlataan ilmaostoksiin. Siirryin lopulta kauppakeskuksista netin ääreen. Internet tuntuu olevan myös shoppailijan paras kaveri, joten aloin kokeilla onneani villamyssyn suhteen. Hakutulokset ilmestyivät nopeasti, mutta sain jonkin aikaa kahlata monenkirjavia verkkokauppoja, ennen kuin vihdoin löysin etsimäni. Kotimainen, vuonna 1983 perustettu Merineule Oy toimii Kustavissa, Varsinais-Suomessa ja myy valmistamiaan neuleita ja paljon muitakin asusteita kätevästi verkkokaupassaan.

Tarjonnasta seuloutui minulle sopiva musta tupsullinen villapipo eikä hintakaan hirvittänyt. Tilasin kahdenkymmenen euron hintaisen myssykän postiennakolla viikko sitten. Tilaukseni käsiteltiin Merineuleessa nopeasti, sillä jo maanantaiaamuna sain sähköpostilla tilausvahvistuksen ja myöhemmin iltapäivällä vielä ilmoituksen postituksesta. Postin pitkien taivalten jälkeen lähetys saapui vihdoin perille perjantaina. Pipo oli juuri oikeanlainen ja ensimmäiset kokeilut osoittivat, että villa todella lämmitti päätä mukavasti. Vaikka ostokseni päälle tulivat vielä noin seitsemän euron lähetyskulut, pidin kauppaa hyvin edullisena. Akryylipipot kun maksoivat kaupassa suurin piirtein saman verran eli noin parin-kolmenkympin tietämillä. Voinkin lämpimästi suositella kotimaisia neuletuotteita kauppaavaa Merineuletta laajan tuotevalikoiman ja nopean asiakaspalvelun myötä.

Julkaistu lauantaina 15.10.2011 klo 10:49 avainsanoilla pukeutuminen ja shoppailu.

Edellinen
Kahviannosten nimet
Seuraava
Blog Action Day 2011