Vaasasta on moneksi

Vielä ehtii juhlimaan 400-vuotista Vaasan kaupunkia. Aikaa ei ole paljon enää jäljellä, mutta vanha sanontahan sanoo, että parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Kaarle IX perusti Vaasan kaupungin 2.10.1606 eli melko tarkalleen 400 vuotta sitten. Tuolloin maamme kuului Ruotsin kuningaskuntaan, jonka hallitsijasuvun nimen mukaan myös kaupunki sai nimensä. Vaasassa on aikojen saatossa tapahtunut paljon. Historiansa alusta asti kaupungin elämä on ollut vilkasta hyvien meriyhteyksiensä ansiosta. Kaupankäynti ja erityisesti tervakauppa kukoisti 1600-luvulta lähtien, ja useimmat kaupunkilaiset saivat siitä elantonsa.

Vaasa on muutenkin kunnostautunut maamme historiassa. Suomen ensimmäinen kirjasto aloitti toimintansa Vaasassa vuonna 1794 ja maan pääkaupunkina se toimi kevättalvella 1918 sisällissodan aikana. Ensimmäinen senaatti aloitti toimintansa Vaasassa helmikuussa samana vuonna ja kokoontui kaupunginsalissa. Vaikka kaupungin historiassa onkin tapahtunut kaikenlaista, ei se merkitse vauhdin hidastumista. Ensi vuonna Vaasalla on kunnia isännöidä vuoden 2007 Popcity-kaupunkina. Tapahtuma tähtää paikallisen pop- ja rock-kulttuurin esiintuomiseen niin valtakunnallisella kuin musiikkiteollisuuden ja median sarallakin. Tämän vuosittain vaihtuvan tittelin valitsee Suomalaisen musiikin tiedotuskeskus (Fimic) ja tällä kertaa on siis vuoro edistää vaasalaisten yhtyeiden valtakunnallista tunnettuutta.

Popcity-projekti tarjoaa myös vetoapua alueen musiikkitoimialalle. Tavoitteena on tukea alueellista kulttuuritoimintaa vastapainoksi pääkaupunkiseutukeskeiselle musiikkielämälle. Vuoden aikana varsinaiset Popcity-yhtyeet muun muassa julkaisevat singlesarjan, esiintyvät Vaasassa ja Helsingissä sekä tekevät muita festivaalikeikkoja. Projekti tarjoaa lisäksi koulutustilaisuuksia, joissa musiikkibisneksen lainalaisuuksista luennoivat omien sektoreidensa huippuammattilaiset. Vaasasta on siis moneksi ja energiset tapahtumat ympäri maata vain osoittavat, että elämää on yhä kehä kolmosenkin ulkopuolella.

Julkaistu Mondayna 18.12.2006 klo 18:35.

Edellinen
Uusi tehtävä
Seuraava
Onko jouluna lunta?