Uusittu Flickr-lataaja

Flickr on yksi maailman suosituimpiin kuvanjakosivustoihin lukeutuva nettiosoite. Jo yli kahdeksan vuotta Flickr on tarjonnut harrastelijavalokuvaajille mahdollisuuden esitellä otoksiaan kaiken maailman katselijoille. Jaettavaksi onkin kertynyt jo ällistyttävät yli seitsemän miljardia valokuvaa eli siis yksi jokaiselta Maan asukkaalta. Määrä on niin suuri, ettei siinä taida tulevaisuuden tutkijoilta loppua työmaa toisin kuin sadan vuoden takaisissa negatiiveissa. Kuvien lataaminen helpottuu entisestään, kun täysin uusittu Flickr Uploadr -lataussovellus kokee päivänvalon.

Uusi versio hyödyntää HTML 5 -tekniikan uusimpia ominaisuuksia ja tarjoaa aivan uudenlaisen latauskokemuksen. Ladattavat kuvat lisätään lataajan yksinkertaisesti vetämällä ja pudottamalla ne tietokoneen kansiosta tai suoraan kameran muistikortilta selaimen sivulle. Kuvista syntyy samalla esikatseluversiot, joita voi järjestellä sivulla haluamaansa järjestykseen ennen kuin ne ladataan jaettavaksi. Kuvia voi myös tarkastella zoomaamalla sekä kiertää entiseen tapaan. Otsikoiden, kuvausten ja avainsanojen lisääminen on uudessa versiossa entistä helpompaa. Samaten kuvien organisointi kokoelmiin on tehty nyt helpommaksi. Muutkin ominaisuudet, kuten lisenssit, sisällön tyyppi ja henkilöiden tunnistus on näppärämpää.

Uuden lataajan ehkä mielenkiintoisin uudistettu ominaisuus on keskimäärin lähes 30 prosenttia nopeampi lataus verkon yli. Jotkut kansainväliset käyttäjät ulkomailla voivat havaita jopa 50-60 %:n vauhdinlisäyksen. Jos on nopeus kasvanut, niin kasvaneet ovat myös ladattavat kuvakoot. Jatkossa maksavat professionaaliset käyttäjät saavat ladata jopa 50 megatavun kokoisia valokuvia ja ilmaisia tilejäkin käyttävät pääsevät nauttiman 30 megatavuun korotetusta kattorajasta. Kokorajoitusten korottaminen alkaakin olla tarpeellista nykyään, kun kamerat kuvaavat yhä tarkempia kuvia, joiden yksittäiset koot hipovat kymmeniä megatavuja.

Flickr Uploadr -lataajan kehitys ei pääty tähän. Nörtit sovelluksen takana lupaavat lisää ominaisuuksia ja kehottavat käyttäjiä tutustumaan aika ajoin uusiin hienouksiin. Uusittu versio alkaa ilmestyä käyttäjille lähiviikkoina ja tulee olemaan oletuslataaja jatkossa. Lataajan päivitetty versio perustuu pitkälti selaimen tarjoamiin mahdollisuuksiin, joten tällä hetkellä Flickr tukee Chrome 6, Safari 5 ja Firefox 8 -selaimia ja näiden uudempia versioita. Tarkempia yksityiskohtia lataajan ominaisuuksista voi käydä lukemassa koodaajien blogista.

Julkaistu lauantaina 28.4.2012 klo 16:38 Sivustot-luokassa avainsanoilla Internet, ohjelmistot ja valokuvaus.

Edellinen
Käytännöllisiä vinkkejä arkeen
Seuraava
Avoautojen aika