Tuplanäyttöjen asentelua - osa 3

Reilun viikon takainen tuplanäyttöasennukseni siirtyi tänään uuteen vaiheeseen. Olin aivan aluksi asetellut kahdet monitorini vierekkäin, mutta asetelma tuntui vievän liikaa tilaa pöydältä. Dell U2913WM -näyttöni ovat 29 tuumaa leveitä eli ne ovat sivusuunnassa melkoisen kookkaita. Korkeutta monitoreilla ei ole kovin paljon, joten ne on siinä mielessä viisasta asentaa päällekkäin. Aloinkin viikko sitten viikonloppuna etsiä nettikaupoista sopivaa monitoritelinettä, jolla näytöt voisi asentaa pystysuunnassa. Muutamia hyviä vaihtoehtoja löysinkin, mutta hinnat olivat reilusti yli budjettini. Muutamat telineet maksoivat peräti kaksi ja puoli sataa euroa, ja tätäkin kalliimpia härveleitä oli myynnissä. Löysin lopulta eBay-verkkokaupasta todella edullisen vekottimen, joka maksoi alle viisikymmentä euroa. Päälle tulivat vielä toimituskulut Isosta-Britanniasta, joten koko kaupan arvo oli noin kuutisen kymppiä. Tilasin telineen noin viikko sitten, ja sen arvioitu toimitusaika oli viime keskiviikkona tai torstaina.

Kuva
Vivo

Nykyään monet verkkokaupat tahtovat toimittaa tavarat kotiin asti kuriiripostina. Palvelu on varmaankin ihan hyvä juttu, mutta työssäkäyville ongelmallinen. Harva on päivisin kotosalla odottelemassa pakettiensa toimitusta mihin aikaan tahansa. Muutamasta tällaisesta ongelmasta viisastuneena tilasinkin monitoritelineen työpaikalle, jonne sen saattoi toimittaa milloin tahansa keskellä päivää. Näin ainakin luulin. Toimitus eteni Isosta-Britanniasta arvioidussa aikataulussa kotimaahan asti, kunnes se saapui Vantaalle. Siellä pakettini lojui kaksi päivää Postnordin varastossa. Olisin saanut tilaamani tavaran jo keskiviikkona, mutta kuriiri oli yrittänyt toimittaa sitä työpaikalleni illalla seitsemän aikoihin. Selväähän oli, että toimisto oli suljettu siltä päivältä jo aikoja sitten. Soitin kuriirifirmaan seuraavana päivänä torstaina ja kerroin olevani paikalla neljään asti iltapäivällä. En saanut pakettia vielä torstainakaan. Jälleen kuriiri oli yrittänyt toimittaa samaa pakettia iltamyöhään. Uusi puhelu tänään perjantaiaamulla vihdoin selkiytti toimitusta, ja sain kuin sainkin paketin iltapäivällä. Palvelu oli todella hyvää, sillä kuriiri kantoi paketin työhuoneeseeni asti. Hieman vain ihmettelin, miten hän oli päässyt kerrokseen lukittujen ovien läpi, mutta en sitä sen enempää miettinyt, kun paketti nyt vihdoin oli hyppysissäni. Nettikaupoista tilattujen tavaroiden toimitus näyttää olevan erittäin haastavaa suomalaisille logistiikkayhtiöille, joilla on vielä hyvin paljon opittavaa logistiikasta ylipäätään.

Pian kotiin päästyäni aloitin heti uuden monitoritelineen kokoamisen. Telineen kokoaminen oli helppoa ja monitorien asennuskin siihen onnistui niin ikään helposti. Kuvaruutujen takana oli VESA-kiinnitys ja ruuvitkin jo valmiina. Telineen mukana tuli kaikki tarvittavat kiinnitystarvikkeet kuten kuusioavaimet, ruuvit ja prikat. Tähtipäistä ruuvimeisseliä käytin vain kiinnikkeen ruuvaamiseen monitorin taakse. Monitorit sain tarkasti vaaka-asentoon vatupassilla. En huomannut katsoa kelloa, joten en tiedä, paljonko telineen kokoamiseen ja monitorien asentamiseen meni aikaa, mutta arvelen käyttäneeni puolesta tunnista kolmeen varttiin. Viimeinen vaihde asennustyössä oli käynnistää tietokone ja tehdä vielä yksi pieni säätö Windowsissa. Aiemmin monitorini sijaitsivat vierekkäin, mutta nyt ne olivat komeasti päällekkäin. Käyttöjärjestelmälle piti vielä kertoa näyttöjen uusi fyysinen sijainti. Menin Windowsin asetuksiin ja siirsin siellä toisen näytön toisen päälle, jolloin hiiren siirtäminen ruudulta toiselle toimi loogisesti oikein eli alhaalta ylös ja päinvastoin. Luulen, että tuplanäyttöjeni asenteluprojekti tuli nyt tällä erää päätökseen saatuani työpöydälle taas tilaa ja asennettuani monitorit komeasti päällekkäin. Työpisteeni näyttää nyt kuin miltä tahansa valvomolta.

Julkaistu Fridayna 27.10.2017 klo 19:30 avainsanalla laitteet.

Edellinen
Ensilunta tulvillaan
Seuraava
Kauneimmat kirjastot