Tintin animaatiosarja

Maailmankuulu piirrossankari Tintti seikkailee muuallakin kuin vain sarjakuva-albumien sivuilla. Belgialainen sarjakuvataiteilija Georges Remi (1907-1983) loi maailmanmaineeseen nousseen Tintti-sarjakuvan 1920-luvun lopulla. Kaikkien tuntema nuori reportteri on sittemmin seikkailut kymmenissä tarinoissa niin painetuissa albumeissa kuin valkokankaallakin. Tintin seikkailuista on kuvattu lukuisia elokuvia ilmielävillä näyttelijöillä ja onpa Tintti nähty teatterin lavallakin ja kuultu radiossa. Toisin sanoen tämän pitkälle tuotteistetun piirroshahmon voi löytää melkein mistä vain.

Sarjakuvien ja leffojen lisäksi Tintti esiintyy myös animaatioissa. Tintin seikkailuista julkaistiin televisiossa vuonna 1991 monissa eri maissa monikymmenosainen piirrossarja. Suomessa sarjaa on esitetty eri kanavilla useampaankin otteeseen. Jaksot ovat tuttujen albumien filmatisointeja kuitenkin sillä erotuksella, että nyt mukana on liikkuva kuva ja ääni. Olin joitakin vuosia sitten aikeissa ostaa televisiossa esitetyn animaatiosarjan DVD-kokoelman, mutta jätin ostoksen sikseen ehkä boksin yli 70 euron hinnan vuoksi. Jälkeenpäin olen kaipaillut Tintin piirrettyjä seikkailuja ja niinpä tänä kesänä eräänä viikonloppuna lähdin etsimään kokoelmaa Helsingin kaupoista. Ehdin kiertää joitakin keskustan myymälöitä, kun jouduin toteamaan tarjonnan yleisen niukkuuden. En ollut vuosiin ostanut DVD-elokuvia ja sain yllätyksekseni todeta, että tallenteiden tarjonta oli supistunut monissa liikkeissä eikä myytävänä ollut kuin aivan uusimpia elokuvia ja TV-sarjoja.

Hyvin nopeasti päätin kääntyä jonkun verkkokaupan puoleen. Päätökseni saattoi lisätä suomalaisten tavaratalojen ahdinkoa taistelussa hiipuvista myyntiluvuista nettikauppojen hyväksi. Tosiasia nyt kuitenkin oli sellainen, että kun tavaraa ei ollut hyllyssä, olin suorastaan pakotettu nettiostoksille. Tiesin myös saavani etsimäni tuotteen ja usein myös huomattavasti halvemmalla kuin perinteisestä kaupasta. Näin kävikin, kun löysin CDON-verkkokaupan valikoimista Tintin animaatiosarjan alle kolmen kympin. Ostopäätös oli helppo tehdä, ja tavarakin tuli melkein kotiin kannettuna vain muutamassa päivässä. Boksi oli sen verran paksu, ettei se ollut mahtunut postiluukusta tavallisen kirjepostin mukana, joten kävin noutamassa sen lähipostista. Sateiset ja pimeät syysillat on nyt pelastettu, sillä seitsemän DVD-levyn pakasta riittää katsottavaa pitkäksi aikaa.

Julkaistu keskiviikkona 20.8.2014 klo 18:42 Elokuvat-luokassa avainsanoilla elokuvat ja sarjat.

Edellinen
Käyttökelvottomat esineet
Seuraava
Valmis Keskuskatu