Taidetta ja viinejä

Kansanedustaja Sanna Perkiö emännöi eilen perjantaina alkuillasta ajankohtaisen taidetta ja viinejä -seminaarin. Helsingin keskustassa sijaitsevaan nykytaiteen museoon Kiasmaan oli uumoiltu noin viittäkymmentä osanottajaa, mutta järjestäjien ikoiseksi yllätykseksi paikalle saapui lopulta lähes 300 hyvän taiteen ja viinin ystävää. Seminaariin oli saapunut niin ikään hyvän taiteen suosijaksi tunnettu Georg Müller -säätiön viinitilan edustajat Hattenheimista Saksasta. Vieraille oli luvassa myös tietoiskuja niin viineistä kuin taiteestakin, sillä paikalle oli marssitettu arvovaltainen joukko puhumaan viininmaistelun lomassa. Aina niin iloinen ja edustava kansanedustaja Perkiö otti vieraat vastaan valtiopäämiehen tavoin kätellen jokaisen yksitellen seminaariaulan edustalla toivottaen vieraat henkilökohtaisesti tervetulleiksi.

Tervetuliaismaljan ja avauspuheen jälkeen oli vuorossa kellarimestari Alf Ewaldin tietoisku Georg Müllerin säätiön viinitilan tuotteista. Eloisa ja humoristinen Ewald otti välittömästi yleisön omakseen ja sai raikuvat aplodit lyhyen tilaesittelynsä jälkeen. Viinimaistelut jatkuivat, ja kohta lavalle astui Berndt Arell kertomaan ajankohtaisia kuulumisia Guggenheim-yhteistyöstä Helsingin kaupungin kanssa. Arell oli vastikään palannut New Yorkista, jossa ensimmäinen käytännön työryhmä oli kokoontunut ja suunnitellut yhteistyön muotoja. Saimme kuulla, että Bilbaon tai Abu Dhabin kaltaista Guggenheim-sateellittimuseota ei Helsinkiin tule vaan yhteistyö muodostuu aivan uudelle pohjalle. Ennen kolmannen viinin maistelua kellarimestari Alf Ewald esitteli yksityiskohtaisesti illan neljä viiniä ja kuvaili niitä värikkääseen ja persoonalliseen tyyliinsä.

Kuukauden kuluttua avattava ARS 11 -näyttely oli sekin ajankohtainen puheenaihe. Näyttelystä oli kertomassa museojohtaja Pirkko Siitari, jonka jälkeen Valentina Lundström Kiasman tukisäätiöstä esitteli säätiön toimintaa. Pieni yleisöäänestys osoitti, että joukossamme oli muutama henkilö, joka oli ensimmäistä kertaa aikanaan paljon puheenaiheena olleessa Kiasmassa. Nämä ensikertalaiset palkittiin museon vuosikortilla, jolla näyttelyihin pääsee tutustumaan koko vuoden ajan ilman pääsymaksua. Jälleen kerran innostunut yleisö osoitti suosiotaan raikuvilla aplodeilla. Lyhyet tietoiskut huippulaadukkaiden viininmaistelujen lomassa nostivat tunnelmaa ja seminaaritilassa kävi äänekäs puheensorina.

Neljäs ja samalla viimeinen viini tarjoiltiin maisteltavaksi. Vieraat saivat lasiinsa vain pienen lorauksen, sillä juomaa oli varattu noin 50 vieraalle. Parin tunnin mittaiseksi varattu tilaisuus alkoi lähestyä loppuaan ja vieraat poistuivat hiljakseen jatkaen kukin omille teilleen. Pirteä seminaariemäntämme kätteli jälleen kerran suurimman osan lähdössä olleista vieraistaan osan jäädessä vielä keskustelemaan viinitilan edustajien kanssa ja keskenään. Erinomaisesti onnistunut tilaisuus oli leppoisa ja välitön, liekö viinillä ollut osasyy menestykseen? Toivottavasti näitä tilaisuuksia järjestetään jatkossakin.

Kuvat: Georg Müller -säätiö

Julkaistu lauantaina 12.3.2011 klo 9:32 Viinit-luokassa avainsanoilla kulttuuri, taide ja tapahtumat.

Edellinen
Pieni ehdokastilasto
Seuraava
TV-ruudun kehitys