Juustokakku on ehkä eräs niistä erinomaisista herkuista, jotka parhaiten yhdistetään amerikkalaiseen keittiöön. Toki juustokakku tunnetaan kaikkialla kulinaarisissa piireissä, mutta televisio on tehnyt tämän ihanan herkun tunnetuksi juuri amerikkalaisessa kahvipöydässä. Ei liene yllätys, että tämänkertaisen juustokakun resepti on Suomi-USA -lehden (2/2007) sivuilta. Lehti on Suomi-Amerikka Yhdistysten Liiton jäsenlehti, jossa monen mielenkiintoisen artikkelin lisäksi esitellään periamerikkalaisen keittiön parhaimpia reseptejä. Herkuttelun lomassa voi lukea matkakertomuksia uuden mantereen matkoilta sekä avartaa Amerikan tietojaan. Juustokakku eli Cheese Cake valmistuu vaivattomasti ja sen voi pyöräyttää helposti ja nopeasti herkkusuille kahvipöytään.
Juustokakku
- 3-4 dl graham- tai kaurakeksejä rouheena
- 2 rkl voisulaa
- 2 rkl sokeria
täyte
- 2 pkt Philadelphia-tuorejuustoa
- 4 munaa
- 2 dl sokeria
- 4 dl hapankermaa
- 2 tl vaniljasokeria
Aloita voitelemalla vuoka ja vuoraa se keksirouheen, voisulan ja sokerin sekoituksella. Vatkaa tuorejuusto sähkövatkaimella tai monitoimikoneella. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten ja sitten sokeri. Sekoita sileäksi. Kääntele joukkoon vielä hapankerma ja vaniljasokeri. Kaada täyte vuokaan varovasti niin, että keksinmurut eivät sekoitu täytteeseen. Paista n. 150-170 asteessa 40 min. Kakku saa jäädä vielä uuniin jälkilämpöön joksikin aikaa, uunin luukku suljettuna. Alkuperäisen ohjeen mukaan kakku saa olla 2 tuntia jälkilämmössä, mutta kokemuksen mukaan vain 15-20 minuuttiakin riittää onnistuneeseen kakkuun. Ohjeen kakku on isokokoinen, joten aineet voi puolittaa pienempää kakkua varten.
Resepti: Marjatta Tuhkunen