Summer Cooler -kylmälaukku

Kylmää vaativien ruokaostosten kantaminen kaupasta kotiin voi olla haasteellista kesähelteellä. Muutaman kerran olen ostanut kaupasta muovisen kylmäkassin siinä toivossa, että kylmäketju säilyy. Kylmäkassit ovat olleet pettymys, sillä tuotteet ehtivät lämmetä uhkaavasti jo lyhyelläkin matkalla. Kasseja ei myöskään saa kunnolla suljettua, kun niiden urasulkijat eivät tahdo pysyä kiinni ja niitä on muutoinkin vaikea sulkea. Tänä kesänä päätin korjata tilanteen kertaheitolla ja ostaa kunnon kylmälaukun. Aivan aluksi ryhdyin seulomaan tarjontaa netin valikoimia tutkimalla. Valikoima suomalaisissa kaupoissa ja verkkokaupoissa oli ankean vähäinen. En löytänyt mitään kunnollista kylmälaukkua, joka olisi ollut käytännöllinen ja hyvän näköinen. Pitäähän laukun olla myös esteettisesti kelvollinen sen lisäksi, että se ajaa asiansa kylmälaukkuna.

Sagaform Summer Cooler

Kävin viime viikolla muutamassa kaupassa katsastamassa myymälän tarjontaa. Etolasta luulin löytäväni kelpo kylmälaukun, mutta jouduin poistumaan tyhjin käsin. Kaikenlaisia laukkuja toki oli myynnissä, mutta ne olivat joko kookkaita ja kovakuorisia, lähes matka-arkkua muistuttavia laatikoita tai sitten kamalasti koristeltuja kokoon taittuvia kasseja. Olin jo päättänyt, että hankin kokoon taitettavan laukun, joka ei vie liikaa tilaa kaapista. Sellaista pehmeää laukkua on myös helpompi kuljettaa mukanaan eikä sen ominaispaino tyhjänäkään ole kovin suurin. Päädyin lopulta Stockmannin Helsingin keskustan tavarataloon, josta kuvittelin varmasti jotain löytyvän. Jonkin aikaa harhailtuani osastolta toiselle päädyin lopulta oikeaan osoitteeseen. Ison pylvään ympärille oli koottu kaikenlaisia piha- ja puutarhatuotteita, joiden joukosta löysin mainion kokoisen 12 litran vetoisen Sagaform Summer Cooler -kylmälaukun. Hintakin oli kohtuullinen noin 15 euroa.

Summer Cooler -kylmälaukku on valmistettu polyesteristä eli siis muovista. Täysin yksiväristä laukkua en löytänyt, joten jouduin tyytymään tähän kuitenkin hillitysti väritettyyn kassiin, jonka perusväri on tumma sininen. Laukkua kiertää valkoinen kaistale ja leveät kantokahvat ovat punaiset. Sisustuksena on alumiinimetallinen pinta, joka pitää kylmän ja vastaavasti myös lämpimän laukussa. Kannessa on vetoketjukiinnitys ja laukun ulkopuolella on kätevä verkkotasku. Tilavaan laukkuun mahtuu mainiosti muutaman päivän ruokaostokset, jotka vaativat kylmäsäilytystä kuljetuksen ajan. Tuumailin, että laukun korkeus riittää jopa litran maitotölkille ja nopea kokeilu vahvistin epäilykseni. Kylmälaukku näyttää kokoon taitettuna ensi alkuun pieneltä, mutta avattuna siitä kehkeytyy mielestäni aivan riittävän tilava kantokassi. Halvasta hinnastaan huolimatta Summer Cooler vaikuttaa laadukkaalta tuotteelta.

Julkaistu tiistaina 11.7.2017 klo 18:39 avainsanalla shoppailu.

Edellinen
Antoni Gaudín kaikki työt
Seuraava
Cobra