Ryöstö Ahvenanmaalla

Päivän uutiset kertovat, että Maarianhaminassa, Ahvenanmaalla on tänään tehty suuri aseellinen pankkiryöstö. Kaksi naamioitunutta miestä ryösti rahankuljetusauton aseella uhaten pankin autotallissa. Saaliikseen he saivat 1- 2 miljoonaan Ruotsin kruunua eli yli 200 000 euroa. Uutinen on sikäli erikoinen, ettei Ahvenanmaalta juuri ole totuttu saamaan tällaisia uutisia. Vielä erikoisemmaksi tapahtuman tekee nimenomaan sen tekopaikka eli Ahvenanmaan saari. Nyt jos koskaan luulisi poliisilla olevan helppoa saada ryöstäjät kiinni, sillä saarelta ei noin vain poistuta jälkiä jättämättä.

Mikä lie ollut ryöstäjien lopullinen tarkoitusperä, kun ovat valinneet kohteeksi saarella sijaitsevan pankin. Ryöstön takana saattaa olla sensaatiohakuisuus tai sitten kyseessä on vain pikainen päähänpisto. Vaikka voihan tämä olla hyvin huolellisesti suunniteltu ryöstö, jonka loppunäytelmää emme ole vielä nähneet. Kuka tietää, mitä ryöstäjien päässä parhaillaan liikkuu. Aiheestahan voisi kirjoittaa jopa pienen dekkarinovellin. Siinä ryöstäjät ovatkin saaren omia asukkaita ja jäävät saarelle asumaan kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan.

Vuosien kuluttua, kun savu on laskeutunut ja pankkiryöstö on yhä selvittämättä, ryöstäjät alkavat vähitellen kuluttaa rahoja. Ensin pieniä summia siellä täällä ja lopulta suurempia määriä ulkomaille suuntautuvilla matkoillaan. Rahat salakuljetetaan ovelasti matkatavaroiden seassa ja perillä vietetään hulppeaa elämää. Kukaan ei kysy, mistä rahat ovat peräisin, sillä köyhää paikallisväestöä ei kiinnosta varakkaiden pohjoismaalaisten taustat. No ehkäpä tästä ei sittenkään taida syntyä tämän kummempaa dekkaria, sillä ainekset ovat loppuun kulutettuja. Toivommekin, että ryöstö selviää nopeasti.

Julkaistu torstaina 10.8.2006 klo 17:28 avainsanalla tapahtumat.

Edellinen
Opin sauna
Seuraava
Kesäinen taustakuva