Vuoden mittaan kertyy monenlaisia teemaviikkoja. Esimerkiksi viime viikolla vietettiin Kotimaisten kasvisten perunaviikkoa ja tällä viikolla on vuorossa kansainvälinen rikosuhriviikko. Viikon tarkoituksena on kiinnittää huomiota rikoksen uhrin asemaan sekä tehdä tunnetuksi rikosuhripäivystystä. Rikosuhripäivystys tarjoaa muun muassa auttavan puhelimen niille, jotka itse tai joiden läheinen on joutunut rikoksen tai rikosyrityksen kohteeksi. Viikon kohokohtana on niin ikään kansainvälinen rikosuhripäivä, jota vietetään vuosittain helmikuun 22. päivänä eli tällä kertaa ensi keskiviikkona.
Rikosuhripäivystyksen tavoitteena on lievittää rikoksesta uhrille aiheutuvia seurauksia sekä parantaa rikoksen uhrin asemaa vaikuttamalla yleisiin asenteisiin, käytäntöihin, päätöksentekoon ja lainsäädäntöön. Päivystyspalvelu on kaikkiaan seitsemän järjestön yhteistyöhanke, jonka toimintaa koordinoi Suomen Punainen Risti. Toimintaa rahoittaa pääasiassa Raha-automaattiyhdistys. Muuta rahoitusta toiminta saa oikeus- ja sisäasiainministeriöiltä, kunnilta sekä omasta lehtituotosta. Palvelupisteissä toimii tukihenkilöitä, jotka auttavat uhria henkilökohtaisesti. Päivystyksen tukihenkilöt ja puhelinpäivystäjät ovat pääosin vapaaehtoisia, jotka on hyväksytty tehtävään valintamenettelyllä. Vapaaehtoiset koulutetaan tehtäväänsä ja heille järjestetään ammatillista työnohjausta. Toimintaa ohjaa sosiaalialan ammattikoulutuksen saanut henkilöstö.
Uhri saa päivystyksestä henkilökohtaista tukea. Tukihenkilö voi tilanteesta riippuen tulla mukaan poliisilaitokselle ja oikeudenkäyntiin. Hän voi olla myös apuna lähestymiskielto- ja korvaushakemusten laatimisessa ja hänen kanssaan voi keskustella kokemastaan sekä saada tarvittaessa ohjausta lisäapua varten. Rikosuhripäivystys antaa ohjausta ja neuvoja puhelimitse numerossa 0203 16116. Auttavan puhelimen lisäksi päivystyksellä on oma linjansa juristin puheille sekä todistajan tuelle. Päivystys palvelee myös verkossa nimellä Rikunet ja ojentaa auttavan kätensä neljä kertaa vuodessa ilmestyvässä Rikosuhripäivystyksen julkaisussa. Lehdessä käsitellään erityisesti uhrin asemaan liittyviä ajankohtaisia kysymyksiä kansantajuisesti.