Ravintola Yeastie Boi

Ravintola Yeastie Boi
Kuva
Yeastie Boi

Piipahdin alkuviikosta tiistaina mielenkiintoisessa ravintolassa. Helsingin Annankadulla on sisäpihalla pieni ravintola Yeastie Boi, joka tarjoilee itse tehtyjä täytettyjä bageleita ja craft-juomia. Bagelit eli niin sanotut vesirinkelit ovat maailmalla tunnettuja ja suosittuja. Suomessa näitä herkkuja ei tahdo löytää muutoin kuin erikoismyymälöistä ja Yeastie Boin kaltaisista ravintoloista. Turkulainen pizzaravintoloitsija Dennis Rafkin kehui aikoinaan tuoneensa bagelit Suomeen ensimmäisen kerran. Sittemmin Denniksen leipomo valmisti bageleita aina ruokakauppoihin asti, mutta kaupan hyllyiltä ne katosivat jo vuosia sitten. Tuoreet bagelit tahtoivat myös homehtua nopeasti, sillä kysyntä lienee ollut loppujen lopuksi vähäistä. Silloin tällöin törmäsin homeisiin Denniksen bageleihin jossakin ruokakaupassa, joten ne jäivät luonnollisesti ostamatta.

Tiistaina valitsin kylmäsavulohella täytetyn bagelin. Annos oli todella herkullinen ja maittava. Täyte maistui tuoreelta aivan kuten ravintola lupaakin. Voisin sanoa, että valitsemani Lox Stock n Smokey oli bagelia myöten täydellinen makuelämys. Yeastie Boi on tutustumisen ja kokeilemisen arvoinen viihtyisä ja pieni ravintola, jossa aikaa voi viettää pidempäänkin.

Ravintola Yeastie Boi

Osoite
Annankatu 29 B (sisäpihalla), Helsinki

Plussat

  • herkullinen ruoka
  • keskeinen sijainti
  • siisti miljöö

Miinukset

  • huomaamaton sisäänkäynti

Julkaistu perjantaina 7.7.2023 klo 17:41 Ravintolat-luokassa avainsanoilla ravintolat ja ruoka.

Edellinen
Tekoälytöntä keskustelua
Seuraava
Nostakaa Titanic!