ProCaster DTV-009

Piipahdin pari viikkoa sitten Verkkokauppa.comin uudessa Jätkäsaaren suurmyymälässä. Tapani mukaan katsastin outlet-osaston tarjonnan. Sieltä saattaa nimittäin löytää edulliseen hintaan lähes uusia, vähän käytettyjä tuotteita. Tavarat ovat yleensä asiakaspalautuksia tai yksittäisiä näytekappaleita, jotka saattavat olla vielä täysin käyttämättömiä. Tällä kertaa hyppysiini osui uudenveroinen matkatelevisio ProCaster DTV-009, jonka hinta oli 65 euroa. Olin jo pitkään etsinyt pienikokoista apunäyttöä tietokoneeseen sen oman näytön viereen, ja ProCaster tuntui olevan oivallinen ratkaisu tähän tarpeeseen.

ProCaster DTV-009

Pakkauksen avattuani yllätyin laitteen varustelutasosta. Pieneen pahvilaatikkoon oli saatu ahdettua litteän laajakuvanäytön lisäksi jos jonkinlaisia lisävarusteita. Osa tarvikkeista, kuten auton tupakansytytinpistokkeeseen liitettävä virtajohto, jää usein käyttämättä, sillä laitetta tulee harvoin käytettyä automatkoilla. Televisiolaite itsessään on jo melko monipuolinen. Vaikka värkin DVB-T-viritin on tarkoitettu antennivastaanottoon eikä se siten toimi kaapelivastaanotossa, voi sitä silti käyttää moneen muuhun tarkoitukseen. Litteän, yhdeksän tuuman värinäytön tarkkuus on 800x480 pikseliä ja riittää mainiosti esimerkiksi videoiden katseluun.

Monipuolinen varustelu

ProCasterin ominaisuudet ovat monella tapaa mitattuina hintaansa verrattuina todella monipuoliset. Laitteessa on jopa sisäänrakennettu akku, joka riittää parin tunnin katseluun. Jatkuvaa virransyöttöä varten paketissa on laturi tavalliseen seinäpistokkeeseen ja matkatelevisiosta kun on kyse, niin mukana seuraa myös kaapeli auton tupakansytyttimeen. Antenniliitäntään voi kytkeä paketissa olevan pienen antennin, jossa on magneettikiinnitys. Mikäli käyttää talon omaa antennia, löytyy varustelaatikosta tietysti sovitinkaapeli ulkoista antennikaapelia varten. Varusteissa ei ole unohdettu edes nappikuulokkeita, joten henkilökohtaisesta katseluhetkestä pääsee heti nauttimaan.

Matkatelevision voi helposti kiinnittää auton selkänojan niskatukeen pakkauksessa olevilla kiristettävillä kangasremmeillä. Näin takapenkillä istuva voi kätevästi katsella ruudussa pyörivää ohjelmaa matkan ajan. Pieni mutta kattava kauko-ohjain kuuluu vakiovarusteisiin ja siinä on jopa kaksi AAA-kokoista paristoa valmiiksi asennettuina. ProCaster on näiltä osin heti käyttövalmis. Kuvaruudun voi laskea pöydälle, sillä paketissa on laitteen takaseinään liu’utettava säädettävä tukijalka. Eniten ehkä yllätyin ProCasterin ominaisuuksista havaittuani, että laitteen pohjassa on kamerajalustan kierteisiin sopiva kiinnityspaikka. Television voi siis kiinnittää myös pieneen kamerajalustaan.

Laajat ominaisuudet

ProCaster DTV-009

Matkatelkkarin voi kytkeä vaivattomasti kaapelidigiboksiin mukana seuraavalla RCA-kaapelilla. Johto tosin on sen verran lyhyt, että se riittää juuri ja juuri digiboksin liittimiin, mikäli boksia pidetään television alla. Sovitinkaapeli lienee ProCasterin omaa teknologiaa, sillä kokeilemani pidemmät valmiskaapelit eivät toimineet. Jos asennuksessa tarvitaan pidempi video-audiokaapeli, kannattaa hankkia RCA-jatkojohto ja liittää se ProCasterin mukana tulevan sovitinkaapelin jatkeeksi. Kovin pitkiä kaapeleita tosin ei välttämättä kannatta hankkia, sillä seurauksena voi olla signaalihäviöitä. Kuuloke-/kaiutinliitännän lisäksi television kyljessä on audio-videoulostulo, johon voi kytkeä tarvittaessa isomman näytön ja käyttää ProCasteria vain antennidigiboksina.

Pieneen laitteeseen on saatu todella paljon ominaisuuksia. Yksi mielenkiintoisimmista näistä lienee USB-liitin, johon voi tökätä muistitikun ja katsella omia valokuvia, videoita ja kuunnella musiikkia. Muistitikun lisäksi laitteessa voi käyttää MMC- ja SD/MS-muistikortteja samaan tarkoitukseen. ProCaster tunnistaan korkeintaan kahden gigatavun ulkoisia muisteja ja pystyy toistamaan JPEG-, MP3-, WMA-, VCD- ja AVI-tiedostoja mutta ei DivX 3.11-, AC3- tai ZIP-tiedostomuotoja. Mikäli nämä viihdemahdollisuudet eivät riitä, löytyy laitteesta Gomoku-peli, kalenteri ja laskin ajanvietteeksi.

ProCaster DTV-009 on hämmästyttävän monipuolinen laite. Olin positiivisesti yllättynyt värkin valtavan laajaan ominaisuusluetteloon ja mahdollisuuksiin. Television alle sadan euron hintakaan ei ole paha, kun vertaa, mitä kaikkea pakettiin kuuluu. ProCaster tuntuu olevan todellinen monitoimilaite ja suositeltava hankinta, mikäli on aikeissa hankkia nykyaikaisen matkatelevision.

Tekniset tiedot

malli
DTV-009
viritin
DVB-T
taajuusalueet
VHF 177,5 MHz - 226,5 MHz ja UHF 474 MHz - 858 MHz
modulaatio
QPSK/16-QAM/64-QAM
videodekooderi
MPEG-2: MP@ML
audiodekooderi
MPEG-1: Layer I/II/III, MPEG-2: Layer I/II
näyttö
TFT-LCD
näytön koko
9 tuumaa
näytön tarkkuus
800x480 pikseliä
kuvasuhteet
4:3 (letterbox), 4:3 (Pan Scan), 16:9 (laajakuva) ja 16:9 (sovitettu)
kuvaformaatit
PAL ja NTSC
äänentoisto
2 kpl 28 mm stereokaiuttimet
liitännät
tavallinen antenni, 3,5 mm audio-video sisään ja ulos, stereokuuloke, USB 1.1 ja 2.0, MMC- ja SD/MS-muistikortinlukija, 12 V -virtaliitäntä
ominaisuudet
TV, radio, DVB-tekstitys, ohjelmaopas
kytkimet
päävirtakytkin, valikon sulkemispainike, valikkopainike, virtapainike-/liitäntävalinta, kanavaselailupainikkeet, vahvistuspainike, äänenvoimakkuuspainikkeet
virtalähde
1500 mAh / 7,4 V akku; 12 V autolaturi tai 230 V tavallinen laturi
virrankulutus
10 W
tuetut tiedostomuodot
JPEG, MP3, WMA, VCD ja AVI
tuetut muistikortit
MMC ja SD/MS
tuettu ulkoisen muistin koko
enintään 2 gigatavua
varusteet
kauko-ohjain, 2 kpl AAA-paristot kauko-ohjaimelle, 12 V autolaturi, 230 V laturi, audio-videokaapeli, niskatukipidike, stereokuulokkeet, matka-antenni magneettikiinnityksellä, 75 ohm antennisovitin, pöytätuki
leveys
262 mm
korkeus
158 mm
paksuus
24 mm
paino
625 g
säilytyslämpötilat
-20°C - 60°C
käyttölämpötilat
C - 40°C
mukana tuleva ohjelmisto
Gomoku-peli, kalenteri ja laskin
käyttöohje
kuvitettu, suomenkielinen

Julkaistu sunnuntaina 4.3.2012 klo 16:19 avainsanalla laitteet.

Edellinen
Lumipiirroksia
Seuraava
Ylen uusi ilme