Jätkäsaaren Verkkokauppa

Tilasin kolme kuukautta sitten Verkkokauppa.comista Lego Mindstroms -rakennussetin. Hinta oli melkein sata euroa lelukaupan hintaa halvempi, joten käytin tilaisuuden hyväksi, kun tarjoukseen sisältyi vielä maksuton toimitus kotiin. Aivan jouluksi en pakettia saanut, sillä kävin noutamassa tilaukseni tänään Verkkokaupan upouudesta Helsingin Jätkäsaaren suurmyymälästä. Toisaalta mitään kiirettä tällä ostoksella ei ollut, joten odottaminen ei haitannut ja oli loppujen lopuksi kannattavaakin. Verkkokauppa.com on kasvanut vuosien varrella pienestä Espoon Matinkylässä sijainneesta myymälästä melkoisen kokoiseksi tavarataloksi. Uudet hulppeat tilat kolmessa kerroksessa esittelivät tuotteita selkeissä osastoissa. Katutasossa sijaitsi 24 tuntia vuorokaudessa avoinna oleva kioski, josta voi ostaa pahimpaan tarvikepulaansa täydennystä siis ympäri vuorokauden. Toisessa kerroksessa sijaitsevat puhelimet ja tietotekniikka. Kolmannessa eli ylimmässä kerroksessa ovat kodinkoneet, lelut ja kamerat sekä aina niin kiinnostava Outlet-nurkka.

Kuva
Verkkokauppa.com

Jätkäsaari on vielä hieman keskeneräinen ja näyttää lähinnä suurelta rakennustyömaalta. Alue kasvaa lähivuosina melkoisesti, sillä sinne tänne kohoaa kerrostalo poikineen. Verkkokauppaan oli helppo mennä. Bussi 15A kuljettaa aivan Helsingin ydinkeskustasta Elielinaukiolta käytännöllisesti katsoen suoraan tavaratalon oven eteen. Bussi ajaa lähes pysähtymättä noin vartissa Länsiterminaalin eteen, jota vastapäätä kadun toisella puolella sijaitsee Verkkokaupan myymälärakennus. Takaisin keskustaan pääsee kätevästi taas bussilla, joita sukkuloi tunnin aikana useita.

Verkkokaupan tuttu noutopiste on kokenut pienen uudistuksen. Nykyään kannattanee heti kauppaan päästyään suunnata suoraan noutopistetiskille, josta saa mukaansa pienen hakulaitteen. Tilattujen tuotteiden poiminta suuresta varastosta voi kestää kymmenen, viisitoista minuuttia, joten odottelun aikana ehtii mainiosti tutustua myymälän tarjontaan. Kun tavara on valmiina noutokassalla, hakulaite piippaa ja värisee, jolloin on aika käydä hakemassa tilatut tuotteet. Hakulaitteen värinä on hyvä lisä, mikäli sattuu pitämään sitä taskussa eikä kuule piippausta, joka tosin kuuluu erittäin hyvin matkojenkin päähän.

Ensimmäinen vierailuni Verkkokaupan uudessa Jätkäsaaren myymäläkompleksissa kesti noin tunnin verran. Näkemistä ja kokemista olisi ollut pidemmäksikin aikaa, mutta aikatauluni ei antanut periksi tuotteiden tarkempaan tutkiskeluun tänä lauantaina. Kauppaan pääsee sen verran helposti, että siellä tulee varmasti käytyä useamminkin. Jo pelkästään Outletin poistomyynti on käymisen arvoinen. Sieltä voi tehdä löytöjä edulliseen hintaan, kuten tänään löytäessäni yhdeksän tuuman, täysin uuden ja käyttämättömän ProCaster-matkatelevision 65 eurolla. Tietotekniikan ja kodinkoneiden ohessa voi nauttia kupin kahvia saman katon alla sijaitsevissa kahviloissa. Vatsansa saa täyteen useammassakin pikaruokalassa, jotka sijaitsevat niin ikään samassa rakennuksessa.

Julkaistu lauantaina 18.2.2012 klo 17:08 avainsanalla shoppailu.

Edellinen
Köyhät ritarit
Seuraava
Laskiaislumet