Prinssin uudet sivut

Walesin prinssin virallinen sivusto

Yksinkertainen on kaunista. Tämän todistaa Walesin prinssin uudistunut virallinen sivusto, joka on selkeän yksinkertainen mutta silti toimiva. Prinssi Charles on meille suomalaisillekin tuttu Yhdistyneiden kuningaskuntien perintöprinssi. Viime vuosikymmeninä arvon monarkki on ollut tuon tuostakin mediaväen hampaissa niin hyvässä kuin pahassakin. Kuninkaallisen jälkikasvun toilailut ovat tuottaneet prinssille vähän väliä harmaita hiuksia eivätkä herran naisasiatkaan ole saaneet rauhaa nälkäisiltä journalisteilta. Maailman meno ja elämä siinä sivussa eivät ole kuitenkaan estäneet näkyvyyttä myös kyberavaruudessa. Nykyaikainen julkkis on edukseen esillä myös Internetissä, sillä monet nykyaikaiset ihmiset seuraavat aikaansa ja hankkivat paljon tietoa juuri netistä.

Prinssin sivusto on yksinkertaisen toimiva. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että sivusto olisi sisällöllisesti laiha tai negatiivisessa mielessä yksinkertainen. Prinssin mediaväki on keskittynyt oleelliseen ja erityisesti asiaan. Niinpä sivuja onkin miellyttävää selailla, koska niitä ei ole ahdettu täyteen, ja navigointikin on looginen ja selkeä. Raikkaat värit ja selvät kokonaisuuksien rajat erottavat asian muusta yhteydestä. Tällaisia sivustoja kaipaisi löytävänsä useamminkin. Liian monet sivustot kun tuntuvat kärsivän tilanpuutteesta. Väärin valitut värit ja grafiikat vievät monesti kävijän huomion itse asiasta. Walesin prinssin sivut keskittyvät kuitenkin kuninkaalliseen tiedottamiseen eikä niitä selaillessa tunne oloaan ähkyksi.

Sivusto on erittäin kattava. Asiaa on jokaiselle vierailijaryhmälle. Mediaväelle on oma pressiosionsa ja lapsille ikiomat puuhasivunsa. Henkilögalleria on myös mielenkiintoinen samoin kuin valokuvat prinssin ja hänen läheistensä arkipäivästä. Tapahtumakalenterista löytää helposti prinssin vierailut eri maakunnissa ja aiempia vierailuja voi muistella katselemalla videoita. Ajan tasalla on helppo pysyä tilaamalla sähköpostiinsa uutiset suoraan prinssin tiedotusväeltä Clarence Housesta. Walesin prinssin sivustolla saa aikansa vierähtämään nopeasti. Vielä enemmän aikaa kuluu brittiläisen monarkian sivujen tutkimiseen. Monisatavuotinen kuningaskunta kun on historiansa saatossa ehtinyt saavuttaa niin paljon, että katseltavaa ja tutkittavaa riittäisi varmasti päiväkausiksi.

Julkaistu tiistaina 21.11.2006 klo 17:43 Sivustot-luokassa.

Edellinen
Liikeidea sisustajalle
Seuraava
Makeaa mahan täydeltä