Presidenttiselfie

Harva on voinut välttyä havaitsemasta Yhdysvalloissa vellovaa presidentinvaalikampanjaa. Mitä lähemmäksi huomista tiistain äänestyspäivää on lähestytty, sitä kovemmaksi ja likaisemmaksi presidenttipeli on käynyt. Tiedotusvälineet ovat jo pidemmän aikaa seuranneet tiiviisti ehdokkaiden mittelöä, joka on pitkin syksyä saanut välillä kummallisia sivujuonteita. Kisa maailman ehkä kuumimpaan virkaan on kova eikä siinä säästellä sen enempää sanoja kuin varojakaan. Itse en ole aktiivisesti seurannut vaalikampanjaa, mutta toisella korvalla ja syrjäsilmällä olen pitänyt itseni ajan tasalla. Tärkeää on nyt kuitenkin tietää ketkä kaksi kandidaattia tuota supervirkaa havittelevat.

Hillary Clinton ja Matti Mattila

Internet on perinteisten tiedotuskanavien tapaan seurannut tarkasti sekä Hillary Clintonin että Donald Trumpin kampanjointia. Netistä löytyy paljon asiallista tietoa mutta kosolti myös kieli poskessa tehtyä huumoria. Kaikenlaiset meemisivustot ja trumpnaattorit alkavat jo pitkästyttää. Uusimpien tulokkaiden joukkoon ilmestyi jokin aikaa sitten PresidentialSelfie-sivusto, jossa voi ikään kuin kuvauttaa itsensä jommankumman presidenttikokelaan kanssa. Selfien tekeminen alkaa, kuinka ollakaan puolen valinnalla eli haluaako samaan kuvaan Hillaryn vai Donaldin kanssa. Tämän jälkeen ladataan oma valokuva. Seuraavaksi kohdistetaan ehdokkaan kasvokuva oman kuvan viereen tai sopivaan yhteyteen. Liikuttamalla hiirtä kandidaatin naaman päällä vasemmalle tai oikealle saa päätä siirrettyä sivusuunnassa. Pään kokoa muutetaan liikuttamalla hiirtä pystysuunnassa eli ylös tai alas. Oma kuva kannattaa ottaa siten, että viereen mahtuu vielä toinenkin kasvokuva. Lopulta valmiin selfien voi ladata koneelleen tai jakaa sosiaalisessa mediassa eteenpäin Internetin ikuisesti arkistoitavaksi. Tämän hassun kuvapalvelun käyttö ei näyttänyt maksavan mitään, joten tuskin sivusto tällä ansaintalogiikalla kovin pitkään pysyy pystyssä, mutta riittää kun omakuvia voi rakennella ainakin näin presidentinvaalien ajan.

Julkaistu Mondayna 7.11.2016 klo 17:45 Sivustot-luokassa avainsanoilla askartelu, huvit, politiikka, vaalit ja valokuvaus.

Edellinen
Rumpujensoiton alkeiskurssi
Seuraava
Vuosilukukilpailu 2016