Perinteiset lihapullat ja perunamuusi maistuvat parhaiten mausteisen pippurikastikkeen kanssa. Monen kotikokin suosima Crème Bonjour -ruokakermaperhe soveltuu mainiosti myös pippurisen kastikkeen pohjaksi. Kastikkeen muut ainekset ovat hyvin tavallisia keittiön antimia eikä itse kastikkeenkaan valmistaminen ole vaikeaa.
Pippurikastike
- 2 dl Crème Bonjour pippuri, maustettu ruokakerma
- 2 dl vettä
- 1 rkl tomaattipyreetä
- ½ Knorr lihaliemikuutio
- 1 rkl Maizena ruskeaa suurustetta
- 1 rkl persiljasilppua
Kuumenna ruokakerma ja vesi kattilassa. Lisää tomaattipyree ja puolikas lihaliemikuutio. Keitä noin viisi minuuttia. Lisää suuruste kiehuvaan nesteeseen samalla sekoittaen ja keitä vielä minuutti. Lisää persiljasilppua ennen tarjoilua. Tarjoile herkullisten lihapullien ja perunamuusin kanssa.
Resepti: Crème Bonjour