Perjantaipulma 4/2008

Pelikorteilla voi pelata mitä moninaisempia korttipelejä. Kortit soveltuvat mainiosti myös lukemattomiin ongelmatehtäviin, kuten tämän viikon pulma osoittaa. Oheisessa kuvassa on neljä kolmen kortin yhdistelmää valittu erään periaatteen mukaan. Mikä kortti tulee esiin, kun oikean alakulman pelikortti käännetään?

Jos haluat vastata tehtävään, voit kirjoittaa kommentin, jossa ehdotat ratkaisua ja halutessasi voit myös perustella sitä. Kerron vastauksen ensi perjantain tehtävän yhteydessä. Siihen asti toivottelen mielenkiintoisia ratkaisuhetkiä.

Vastaus viime viikon pulmaan

Rautatietehtävät ovat suosittuja. Viikon 3/2008 perjantaipulmassa pääsi harjoittelemaan junansuorittajan taipumuksiaan. Tehtävä oli sikäli helppo, että siitä selviää kokeilemalla siirtoja riittävän monta kertaa. Mikäli tätä pulmaa haluaa vaikeuttaa, kannattaa yhdeksi reunaehdoksi lisätä aikarajoitus. Tällöin ongelma mutkistuu jo melkoisesti, mikäli ei nopeasti hahmota ratkaisukeinoa. Tällä kertaa siirrot suoritetaan seuraavassa järjestyksessä: 1, 7, 1, 2, 4, 5, 1, 6, 2, 6, 1, 3, 5, 4, 6, jolloin junien järjestys on vaihdettu 15 siirrolla.

Julkaistu perjantaina 25.1.2008 klo 17:00 avainsanalla pulmat.

Edellinen
Kirjoittimen kierrätys
Seuraava
Kotistudion keinovalaistus