Pekoni-sipulipiiras

Pekoni-sipulipiiras
Kuva
A Van Dyke

Valmista vatsantäytettä saa kaupoista nykyään helposti. Valmiit einesruuat löytyvät kylmätiskiltä, ja tarjontakin on laajentunut viime vuosina. Einesten lisäksi monenlaiset pakasteet ovat runsaslukuisasti edustettuina. Nälkäinen löytää siis vaivatta murkinaa. Mikäli kuitenkin haluaa nähdä hieman vaivaa, kannattaa nopea herkku tietenkin valmistaa itse. Silloin on lupa maustaa ateriansa juuri kuten haluaa, vaikka eihän kukaan estä niitä valmiitakaan pöperöitä maustamasta oman makunsa mukaan. Syksyn pimeinä iltoina on oikeastaan vähän niin kuin pakotettu lymyilemään sisätiloissa neljän seinän välissä. Ulkona vihmainen sade ja kylmä keli työntää luotaan karaistuneemmankin ulkoilijan. Kodin lämpöön on aina mukava palata ja vielä nautittavammaksi sen tekee, jos uunissa odottaa lämmin ja herkullinen iltapala.

Pekoni-sipulipiiras

4-6 annosta
  • 175 g vehnäjauhoja
  • 100 g voita tai margariinia
  • n. 2 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 100 g pekonia
  • 2 salottisipulia
  • 200 g Philadelphia Oliivi Light -tuorejuustoa
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl maitoa
  • suolaa
  • pippuria
  • 6-8 mustaa puolitettua kivetöntä oliivia

Sekoita taikina ja laita se jääkaappiin noin puoleksi tunniksi. Leikkaa pekoni pieniksi siivuiksi ja silppua sipuli. Kuullota pekonia ja sipulia niin kauan kunnes sipuli on pehmeää ja pekoni rapeaa. Anna jäähtyä hetken. Vispaa Philadelphia Oliivi Light -tuorejuusto, kananmunat ja maito, mausta suolalla ja pippurilla mielesi mukaan. Kauli taikina ja levitä se voideltuun piirakkavuokaan, jonka läpimitta on noin 24 senttiä. Lisää pekonisipulisekoitus vuokaan ja kaada päälle Philadelphia-munamaitoseos. Laita päällimmäiseksi oliivin puolikkaat. Paista piiras uunin alimmalla ritilällä 200 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes se on kauniin kullanruskea. Tarjoile piiras lämpimänä tuoreen raikkaan salaatin kera.

Julkaistu maanantaina 22.10.2007 klo 19:19 Ruokaohjeet-luokassa.

Edellinen
Stereotesti
Seuraava
Ehdokaskoulutus - osa 2