OpenOffice 3.0

OpenOffice.org

Suosittu toimisto-ohjelmapaketti OpenOffice 3.0 on julkaistu. Uutinen uuden version lanseerauksesta on saavuttanut tuhannet ja taas tuhannet ihmiset ympäri maailmaa. Uuden kolmosversion lataus on ollut niin suosittua, että järjestön sivusto on mennyt lähes polvilleen. Etusivu onkin vaihdettu lataussivuksi, jotta pahin ruuhka saadaan purettua. Oman kappaleeni lataus onnistui kaikesta suosiosta huolimatta nopeasti eikä kaistojen ruuhkautumisesta ollut juurikaan merkkejä.

Latasin ensimmäisten joukossa uuden version. Vanhan 2.4.1 version päivitys sujui helposti ja tehokkaalla mikrolla yllättävän joutuisasti ilman ongelmia. OpenOffice on kokenut hienoisen kasvojenkohotuksen, sillä kuvakkeet ovat saaneet lisää väriä ja ominaisuuksiakin on tullut lisää. Ohjelmistopaketti kasvaa kaiken aikaa. Edellisen version asennuspaketti oli 130 megatavua, kun tämä uusi versio haukkaa jo 145 megaa. Avoimen lähdekoodin toimisto-ohjelman uusin versio tukee taas enemmän erilaisia tiedostomuotoja, joista ehkä huomattavin on ODF 1.2 -tiedostoformaatin eli Open Document Format -tuki. Tämän lisäksi ohjelmistolla voidaan avata Microsoft Officen 2007 -tiedostoja. Kaikki paketin eri osasovellukset, kuten tekstinkäsittely, taulukkolaskenta ja tietokanta ovat saaneet tukun parannuksia. Koko ohjelmiston suorituskykyä ja luotettavuutta on niin ikään kasvatettu edeltävistä versioista. Suuren latausryntäyksen uskotaan jatkuvan vielä jonkin aikaa, vaikka uskollisimmat ja vannoutuneimmat OpenOffice-käyttäjät lienevät jo oman kopionsa ladanneen ja asentaneen. Maksuttoman OpenOffice-toimisto-ohjelmistojen kokoelman voi ladata organisaation kotisivuilta, jossa se on saatavilla ensi alkuun englanninkielisenä ja muutamalla muullakin kielellä. Suomenkielinen versio on luvassa hieman myöhemmin, mutta jo nyt kannattaa tutustua uusiin ominaisuuksiin ja vieläpä aivan ilmaiseksi.

Julkaistu tiistaina 14.10.2008 klo 18:19 avainsanoilla ohjelmistot ja OpenOffice.

Edellinen
Pieni makutesti
Seuraava
Ennakkoäänestys
Evästeiden käyttö

Käytän sivustollani evästeitä tarjotakseni parhaimman mahdollisen lukukokemuksen blogini lukijoille. Jos jatkat sivustoni käyttöä, oletan, että hyväksyt evästeiden käytön sivustollani.

Lisätietoja evästeiden käytöstä