Omenasato on nyt parhaimmillaan. Omenat ovat kypsyneet ja monissa keittiöissä on alkanut monenlaisten herkkujen valmistus kotipuutarhan antimista. Omenoista syntyy mehua, maittavaa hilloa ja tietysti lukematon määrä mitä herkullisimpia leipomuksia. Omenamuropaistos on yksinkertainen ja helppo valmistaa eikä sen leipomiseenkaan kulu aikaa kuin kotvanen. Hapahkojen omenoiden lisäksi tarvitaan vain kauramuroja, margariinia, fariinisokeria ja kanelia. Suussa sulava paistos syntyy siis todella vaivattomasti.
Omenamuropaistos
noin 4 annosta- n. 500 g omenoita
- 2½ dl kauramuroja
- 50 g leivontamargariinia
- ½ tl kanelia
- 2 rkl fariinisokeria
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele uuninkestävä vuoka. Murenna kauramurot esimerkiksi sormin muovipussissa. Kuori omenat ja leikkaa ne pieniksi lohkoiksi. Nosta omenalohkot vuokaan ja ripottele pinnalle kanelia. Sulata margariini kattilassa. Sekoita joukkoon fariinisokeri ja murskatut murot. Levitä seos omenalohkojen pinnalle. Paista uunin alimmalla tasolla noin 20 minuuttia. Tarjoa höyryävää paistosta vaniljakastikkeen kanssa.