Nopea äitienpäiväkakku

Kuva
jensteele

Äitienpäiväksi ehtii vielä leipoa kakun päivänsankarille. Varsinainen juhlapäivä on vasta huomenna sunnuntaina, mutta valmistelut kannattaa aloittaa ajoissa. Jos kakku on jostain syystä jäänyt leipomatta, voi tilanteen korjata nopealla kahvikakulla. Kakun voi viime kädessä käydä ostamassa kaupasta, vaikka omatekoinen maistuu aina paremmalta. Tällä reseptillä syntyy mainio kahvikakku, jonka ainekset löytyvät kodin perusvarastosta. Vuokaa varten tarvitaan leivinpaperia sekä rypsiöljyä.

Nopea äitienpäiväkakku

12-16 palaa

pohja

  • 1 lasillinen erikoishienoa sokeria
  • 1 lasillinen kananmunia
  • 1 lasillinen erikoisvehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • sokeria pohjan käsittelyyn

kuorrutus

  • 3 dl tomusokeria
  • 1 tl rypsiöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • noin 1½ rkl vettä

Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Varaa suorakaiteen muotoinen uunivuoka. Vuoraa vuoka leivinpaperilla ja sipaise leivinpaperin pintaan rypsiöljyä. Mittaa sokeri, kananmunat ja vehnäjauhot kolmeen eri lasiin vetoisuudeltaan noin 2 dl. Sekoita vehnäjauhoihin teelusikallinen leivinjauhetta. Siirrä sokeri ja kananmunat kulhoon ja vaahdota ne vaaleaksi vaahdoksi vispilällä tai käsivatkaimella. Siivilöi kananmuna-sokerivaahtoon jauho-leivinjauheseos. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se uunivuokaan. Kypsennä kakkua uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Ota kypsä kakku uunista ja anna sen jäähtyä vuoassa. Nosta kakku paperin avulla vuoasta. Sekoita kuorrutteen raaka-aineet kulhossa. Lisää tarvittaessa pieni tilkka vettä, kunnes seos on levitettävissä kakun päälle. Voit levittää kakulle ensin puolet kuorrutteesta ja lisätä jäljellä olevaan kuorrutteeseen tilkan vettä ja valuttaa tämän ohuemman kuorrutteen edellisen päälle. Voit koristella kakun mansikoilla. Tarjoa kakku äidille sunnuntaiaamuna tuoreen kahvin kera.

Resepti: Dansukker

Julkaistu lauantaina 10.5.2008 klo 12:00 Ruokaohjeet-luokassa.

Edellinen
Perjantaipulma 19/2008
Seuraava
Punaisten lippujen alla