Mummun mustikkapiirakka

Mummon mustikkapiirakka
Kuva
Schwan’s Bakery

Viikonloppumme vierähti tällä kertaa mummulassa Turussa. Vaikka perjantai aluksi näyttikin harmaalta syksyn ensimmäisen myrskyn keskellä, muodostui lauantaipäivästä lopulta oikein aurinkoinen ja nautittava syyspäivä. Näin syksyisin saa nauttia luonnon kauneuden lisäksi myös metsän antimista, kuten mustikoista. Marjat ovat aina kuuluneet suomalaiseen ruokakulttuuriin siinä missä muutkin luonnontuotteet. Ja syksyynhän kuuluu luonnollisesti mustikkapiirakka ja omenatorttu. Meille kaupunkilaisille ja keittiön saloihin perehtymättömille nämä piirakat löytyvät nopeimmin konditorian tiskiltä ellei nyt sitten satu vierailemaan mummulassa.

Mummun mustikkapiirakka

pohja

  • 100 g voita
  • ¾ dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 tl leivinjauhetta

täyte

  • 2 dl kermaviiliä
  • 1 kananmuna
  • 2 tl vanilliinisokeria
  • ¾ dl sokeria
  • 5 dl mustikoita

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Levitä seos voideltuun uunivuokaan. Sekoita kermaviiliin muna, sokeri ja vanilliinisokeri. Laita ensin mustikat uunivuokaan taikinan päälle ja lisää lopuksi kermaviiliseos. Kypsennä uunissa 200 °C:n lämpötilassa noin 30 minuuttia. Tarjoa vaniljakastikkeen kera.

Julkaistu sunnuntaina 10.9.2006 klo 17:10 Ruokaohjeet-luokassa avainsanalla ruoka.

Edellinen
Syyskesäinen päivä
Seuraava
Ruuhkaa kaupungin kaduilla