Muistojen ilta - Juhlakonsertti

Viime käynnistäni Helsingin Musiikkitalossa on kulunut jo luvattoman pitkä aika. Eilinen pyhäinpäivän ilta sen sijaan taittui pitkästä aikaa elävän musiikin parissa. Olin aiemmin viikolla saanut vapaalipun Muistojen ilta -juhlakonserttiin, jossa solisteina olivat tunnetut oopperalaulajat Jaakko Ryhänen sekä Angelika Klas. Säestyksestä vastasivat viihdetaiteilijat, pianisti-muusikko Seppo Hovi, basisti Pekka Sarmanto ja saksofonisti Pentti Lasanen. Muistojen ilta -konsertti oli osa suurta juhlakiertuetta, joka juhlii suomalaisten rakastamien muusikoiden syntymäpäiviä, herrat kun täyttävät näin loppuvuodesta pyöreitä vuosia. Seppo Hovi ja Jaakko Ryhänen viettävät kohtapuoliin 70-vuotissyntymäpäiväänsä, kun taas Pentti Lasanen ehti vastikään täyttää 80 vuotta.

Angelika Klas
Kuva
Angelika Klas

Parituntinen konsertti vierähti nopeasti. Ensimmäisessä osuudessa yleisö sai kuulla musiikkia menneiltä vuosilta, kun Hovi ja Ryhänen esittivät kauniita ja tuttuja sävelmiä niin pianon kuin hanurinkin säestyksellä. Hovin mainiot juonnot kappaleiden välissä viihdyttivät ja antoivat myös hieman taustaa sävellyksille, tosin pieni pilke silmäkulmassa. Seppo Hovi on erinomainen muusikko mutta myös hyvä juontaja ja esiintyjä. Laulujen välissä yleisö riehaantui raikuviin aplodeihin ja ensimmäiset bravo-huudot kuuluivat heti Ol’ Man River -laulun jälkeen. Yhdysvaltalaisen säveltäjän Jerome Kernin (1885-1945) vuonna 1927 kirjoittaman Showboat-musikaalin tunnettu laulu vaatii laulutekniikan lisäksi hyvää bassoääntä, jotta alkuperäinen ja aito tunnelma syntyy. Ryhäseltä tämä onnistui suorastaan yli odotusten, ja yleisö hullaantui.

Konsertin toisella osuudella esiintyi ihastuttava sopraano Angelika Klas. Kokoonpanoon liittyi nyt myös Pekka Sarmanto soittamaan kontrabassoa ja monipuolinen muusikko Pentti Lasanen alttosaksofoninsa ja klarinettinsa ääreen. Kappaleet muuttuivat nyt kevyemmiksi, kun niihin tuli mukaan jazzin kepeys. Ikivihreä sävellys toisensa perään täytti Musiikkitalon, joka arvioni mukaan oli vain puolittain täynnä yleisöä. Angelika Klas loisti hurmaavalla olemuksellaan ja kauniilla äänellään laulaen. Pyhäinpäivän iltaansa ei olisi voinut enää viihdyttävämmin viettää. Konsertti oli kaikin puoli onnistunut ja sai lopussa yleisön antamaan aplodit seisaaltaan. Täydellisen illan takasivat pesunkestävät suomalaiset viihdetaiteilijat vuosikymmenten kokemuksella.

Julkaistu sunnuntaina 5.11.2017 klo 11:33 Musiikki-luokassa avainsanoilla konsertit, kulttuuri ja musiikki.

Edellinen
Aikamatkailua - osa 2
Seuraava
Vaikea verkkokeskustelu