Mistä kannattaa lyödä vetoa

Mistä kannattaa lyödä vetoa loppuvuonna 2022?

Vuosi 2022 alkaa lähestyä loppuaan, mutta edessä on vielä kaksi erilaisten tapahtumien, kilpailujen ja turnauksien täyttämää kuukautta. Tämä tarkoittaa, että suomalaisella vedonlyöntikansalla tulee vielä riittämään tekemistä. Pelattavaa on niin paljon, että Suomen parhaat vedonlyöntisivut voivat tarjota lähes päivittäin mielenkiintoisia kohteita erilaisista kategorioista, kuten urheilusta, esportsista tai viihdevedonlyönnistä.

Urheilu

Loppuvuoden ylivoimaisesti suurin urheilutapahtuma vedonlyönnin osalta ovat Qatarissa marraskuun loppupuolella alkavat miesten jalkapallon MM-kisat. Kyseessä on turnaus, joka on aina ollut suomalaisten suosima tapahtuma, vaikka Huuhkajat eivät tälläkään kertaa päässeet mukaan varsinaiseen lopputurnaukseen. Jalkapallon osalta muut mielenkiintoiset tapahtumat tulevat olemaan jo käynnissä olevat pääsarjat, kuten Valioliiga, La Liga, Serie A ja Bundesliga. Lisäksi käynnissä ovat myös Mestarien liigan, Eurooppa-liigan ja Konferenssiliigan lohkovaiheet, joista viimeisimmässä on mukana myös suomalaisväriä HJK:n muodossa.

Kuva
byronton

Jääkiekossa ei ole samalla tavalla yhtä suurta turnausta, vaan pääfokus pyörii käynnissä olevissa NHL:ssä ja Liigassa. Näiden lisäksi on myös hieman pienempi tapahtuma, joka on viimeisen muutaman vuoden suomalaisten menestymisen myötä nostanut suosiotaan myös vedonlyönnin osa-alueella, nimittäin miesten U20 MM -kisat. Nämä kuitenkin alkavat vasta 26. joulukuuta, ja varsinainen loppuhuipennus eli finaali tullaan järjestämään ensi vuoden tammikuun alkupuolella.

Moottoriurheilusta mielenkiintoisin on käynnissä oleva F1-kausi, jonka tämän kauden viimeinen osakilpailu järjestetään Abu Dhabissa 20. marraskuuta. Muista urheilulajeista mielenkiintoisin tapahtuma on Sveitsissä marraskuussa järjestettävät miesten MM-kisat. Tämä ei välttämättä miellytä aivan jokaista suomalaista juuri vedonlyönnin näkökulmasta, mutta Suomen maajoukkueen jokavuotisen menestyksen myötä voivat useat suomalaiset syttyä ja kokeilla onneaan myös uhkapelien rintamalla.

Esports

Esportsin näkökulmasta ylivoimaisesti suosituin vedonlyöntitapahtuma on jo käynnissä oleva Dota 2:n The International 2022 -tapahtuma. Kyseinen turnaus pitää sisällään esportsin historian suurimman kokonaispalkintopotin, sillä jaossa on kokonaisuudessaan peräti 45 000 000 dollaria. Dota 2:n osalta luvassa on muuten vain pienempiä tapahtumia, joista vedonlyönti ei ole aivan yhtä suosittua kuin edellä mainitusta tapahtumasta.

CSGO:n osalta suurin tapahtuma on lokakuun lopussa alkava ja marraskuun puolessa välissä päättyvä IEM Rio Major 2022. Kyse on yhdestä koko vuoden suurimmista CSGO-tapahtumista. Toinen jännittävä tapahtuma on marraskuun loppupuolella järjestettävä BLAST Premier Fall Finals 2022 -tapahtuma. Suomalaisia tietenkin voi myös vedonlyönnin osalta kiinnostaa Espoossa marraskuun puolivälissä järjestettävä Elisa Masters 2022 -kilpailu. Vaikka kyse on hieman pienemmästä tapahtumasta, kiinnostavat Suomessa järjestettävät tapahtumat usein hieman enemmän kuin ulkomailla järjestettävät tapahtumat.

Muita Suomessa hieman vähemmän seurattuja tapahtumia loppuvuodelle ovat muun muassa marraskuun alussa alkava PUBG Global Championship 2022 ja marraskuun lopussa loppuva Worlds 2022 LoL -kilpailu. Hieman erilaisesta näkökulmasta monia vedonlyöjiä kiinnostaa myös puhelimilla pelattava CODM World Championship 2022 -turnaus, jossa on jaossa peräti 1,7 miljoonan dollarin kokonaispalkintopotti.

Viihde

Viihdevedonlyönnin saralla tulee olemaan jopa yllättävän hiljaista tulevien kuukausien aikana. Vuoden suurimmat tapahtumat, kuten Euroviisut ja Oscar-gaala ovat jo kaukana takana, ja edessä siintää vain hieman vähemmän suosittuja kohteita. Kenties mielenkiintoisin yksittäinen kohde tulee olemaan joulukuun puolivälissä valittava BBC:n vuoden urheilupersoona 2022. Kirjoitushetkellä suurimmat ennakkosuosikit tähän ovat Beth Mead, Harry Kane, Ronnie O’Sullivan ja Leah Williamson.

BBC:n vuoden urheilupersoonan lisäksi viihdevedonlyönti keskittyy pääasiassa pelaamiseen ulkomaisten televisiosarjojen voittajista. Näistä mielenkiintoisimmat ovat marraskuun lopussa ratkeava Ruotsin Idolsin voittaja ja joulukuun puolessa välissä ratkeavan brittiläisen Stricly Come Dancing 2022 -sarjan voittaja. Muuten viihdevedonlyönti on todella hiljaista, sillä suomalaisista televisiosarjoista ei juurikaan ole kohteita tarjolla. Myöskään politiikassa ei ole tarjolla mielenkiintoisia tapahtumia vedonlyönnin näkökulmasta.

Julkaistu perjantaina 21.10.2022 klo 16:57 avainsanalla pelit.

Edellinen
Nettikasinoiden ominaisuuksia
Seuraava
Varpushaukan salainen tehtävä