Mämmiä on saanut ruokakaupoista jo hyvän aikaa. Kaikissa kaupoissa ei mämmiä tosin ole myynnissä, mutta isommista marketeista sitä tuppaa yleensä saamaan. Näin ainakin luulin viikonloppuna, kun lähdin metsästämään jääkaapistani loppuneen mämmin tilalle uutta rovetta. Jouduin kiertämään kolmessa eri marketissa ennen kuin vihdoin tärppäsi ja sain ostettua hamuamaani herkkua. Jos olisin tyytynyt johonkin toiseen mämmimerkkiin kuin Saarioisten perinteisesti imellettyyn ruismallaspuuroon, niin ostoskassini olisi jo täyttynyt, mutta halusin ehdottomasti Saarioisten mämmiä ja niinpä jouduin etsimään sitä useasta liikkeestä. Monista kaupoista tämä oli päässyt loppumaan ja niinkin isossa hypermarketissa kuin Prismassa hylly ammotti tyhjyyttään.
Mämmi on tyypillinen kevään sesonkituote ja pääsiäisen herkku. Monilla on mämmistä ennakkoluuloja, jotka kumpuavat usein tämän ruoka-aineen ulkonäöstä, joka kieltämättä muistuttaa jo kertaalleen märehdittyä lounasta. Myönnän, että itsellänikin oli pitkään turhia ennakkoluuloja. En enää muistanut, miltä mämmi maistui, kun sitä joskus koulupoikana maistelin. Eipä tainnut tuo herkku olla silloinkaan mikään suosikkiruokani, vaikka sitä yritettiin terästää kermalla ja sokerilla. Kerran varttuneena sitten päätin kokeilla ja maistaa, miltä se mämmi nyt oikein maistuikaan ja ostin kokeeksi yhden ropeen ja sen maustamiseksi vaniljakastiketta. Olin heti myyty. Mämmi maistui uskomattoman hyvältä, ja pian ostin sitä jo lisää. Tuosta kokeilusta lähtien olen nautiskellut mämmiä joka vuosi aina näin kevään tienoilla. Mämmin maku tuntuu paranevan vuosi vuodelta ja nykyään syön sitä päivittäin niin kauan kuin tätä makoisaa mämmiaikaa kestää. Pääsiäisen jälkeen on aika heittää hyvästit herkulle ainakin vuodeksi ellei sitten pakasta muutamaa pakkausta pakkaseen. Toisaalta mämmi maistuu parhaimmalta tuoreena. Suosittelen maistamaan mämmiä ja heittämään ennakkoluulot romukoppaan.