M People - Elegant Slumming

Elegant Slumming on brittiläisen M People -houseyhtyeen toinen älppäri. Levy ilmestyi, niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, jo melkein 20 vuotta sitten syksyllä vuonna 1993. Itse bändi kasattiin muutamaa vuotta aiemmin vuonna 1990 Manchesterissa house- ja dance-musiikkityylien kuumimpaan aikaan. Päädyin tämän pitkäsoiton hankintaan pari vuotta myöhemmin kesällä 1995, kun olin muutamaan otteeseen kuullut levyn avausbiisin One Night in Heaven silloisesta Kiss FM -radiosta. Kappale oli ja on yhä edelleen mukaansatempaava. Helposti mieleen jäävä kertosäe ja notkea rytmi ihastuttivat tuolloin heinäkuun helteillä niin, että jäin usein kuuntelemaan soittoa lähes keskittyneessä tilassa. Pahaksi onnekseni en koskaan ehtinyt kuulla radioselostajan kertovan, mistä bändistä tai mistä laulusta oli kyse.

M People - Elegant Slumming

One Night in Heaven toistui radioaalloilla lähes päivittäin ja toisinaan useaan kertaan päivän aikana. Päätin lopulta soittaa Kiss FM -radion toimitukseen ja kysyä, mikä tämä kipale oli. En tiennyt sen nimeä sen koommin kuin esittäjääkään, joten varovasti selitin puhelimeen vastanneelle naisäänelle ongelmani ja että voisin hyräillä kappaletta, josko hän sitten siitä tunnistaisi. "Anna tulla", kuului reipas vastaus luurin toisesta päästä, ja niin aloin äänihuulet jännittyneinä ja äänikin hieman väristen hyräillä tuttua melodiaa minulle tuntemattomalle henkilölle. Ei kulunut aikaakaan, kun toimittaja kertoi kyseessä olevan M People -yhtye ja sen hittibiisi. Lähdin siltä seisomalta ostamaan levyä kaupasta ja maksoin siitä 115 silloista markkaa, joka tämän päivän rahaksi muutettuna vastaa noin 24 euroa.

Albumilla on nippu mukavia kappaleita. Avauskappaleen lisäksi mieleeni on jäänyt erityisesti Don’t Look Any Further, jossa on siinäkin naseva rytmi ja melodia. Parhaimmillaan M People -yhtyeen musiikki taitaa soida hiljaisena taustamusiikkina tunnelmallisen illan koristeeksi. Orkka on sittemmin levyttänyt harvakseltaan. Albumeita on ilmestynyt kymmenkunta, joista osa on kokoelmia parhaimmista hiteistä vuosien varrelta. Elegant Slumming lienee kuitenkin kokoonpanon tunnetuin julkaisu ja One Night in Heaven sen ehdoton hittikappale. Nykyään bändiä voi kuunnella kätevästi Spotifyn laajasta tarjonnasta, josta löytyvät lähes kaikki orkesterin älppärit.

Julkaistu keskiviikkona 15.2.2012 klo 19:52 Musiikki-luokassa avainsanoilla historia ja musiikki.

Edellinen
Ystävien päivä
Seuraava
Linkin avaus samaan välilehteen