Kulutusluoton hakeminen

Pieni laina heti tilille - vakuudettoman kulutusluoton hakeminen

Kuva
Andrea Piacquadio

Pieni vakuudeton laina eli kulutusluotto on tyypillisesti muutamien satojen eurojen tai korkeintaan joidenkin tuhansien eurojen suuruinen. On usein mahdollista saada tällainen pieni laina heti tilille, joten lainaa voidaan hakea myös silloin, kun rahan tarve on kiireinen. Pientä vakuudetonta kulutusluottoa voidaan hakea vaikka silloin, kun kodinkone rikkoutuu tai auto joudutaan viemään yllättäen korjaamolle.

Vakuudetonta kulutusluottoa haetaan netin kautta, ja hakemuksen täyttäminen onnistuu nopeasti. Alta voi lukea tarkemmin, miten lainan hakuprosessi tapahtuu ja mitä asioita on hyvä huomioida lainaa hakiessa.

Hakemuksen täyttäminen onnistuu netissä

Vakuudettoman lainan hakeminen ei edellytä käyntiä konttorilla tai lainanmyöntäjän toimipisteessä, vaan lainaprosessi hoidetaan kokonaisuudessaan netin kautta. Lainahakemuksen täyttäminen on nopeaa ja sen käsittelyssä hyödynnetään usein automaattista päätöksentekoa. Tämä mahdollistaa sen, että on mahdollista saada pieni laina heti tilille. Isomman lainan hakuprosessi voi viedä hieman pidempään, joten siihen kannattaa varata muutama arkipäivä aikaa.

Hakemusta täytettäessä on tärkeää varmistua siitä, että lomakkeeseen täyttää oikeat tiedot. Näin voi varmistua parhaiten siitä, että hakemuksen käsittely on nopeaa ja mutkatonta. Erityisesti silloin, kun lainan tarve on kiireinen ja halutaan saada pieni laina heti tilille, kannattaa hakemus täyttää huolellisesti.

Liitteeksi saatetaan joskus pyytää tositteita, jotka todentavat hakemuksessa ilmoitettujen tulojen määrän. Sen vuoksi palkkakuitti tai muut tositteet on hyvä varata käsille jo hakemusta täyttäessä. Näin voi varmistua siitä, että tiedot menevät hakemukseen oikein. Lisäksi tositteet saa toimitettua nopeasti liitteiksi, mikäli niitä pyydetään.

Lainatarjousten vertailu kannattaa

Lainatarjouksia kannattaa vertailla myös silloin, kun toiveena on saada pieni laina heti tilille. Lainojen vertailun tavoitteena on löytää eri lainatarjousten joukosta se edullisin, jonka voi löytää vain vertailemalla.

Lainoja voi vertailla itse, mutta helpommin se käy erilaisten netissä toimivien palveluiden kautta. Näiden kautta on mahdollista päästä vertaamaan useiden toimijoiden lainatarjouksia vain yhden hakemuksen välityksellä. Tämä hakemus välitetään hakijan puolesta lainanvälittäjän yhteistyökumppaneille, jotka tekevät halutessaan lainatarjouksen.

Siten vertailu lainapalvelun kautta on erittäin nopeaa, mikä on hyödyksi erityisesti silloin, kun halutaan pieni laina heti tilille. Lainatarjouksia saa nopeasti hakemuksen lähettämisen jälkeen, joten vertailu vie vain pienen hetken.

Huomio kannattaa kiinnittää todelliseen vuosikorkoon ja takaisinmaksuaikaan

Lainatarjouksia vertaillessa kannattaa kiinnittää erityistä huomiota lainan todelliseen vuosikorkoon ja takaisinmaksuaikaan. Todellinen vuosikorko huomioi kaikki lainaan liittyvät kustannukset ollen siten paras arvo eri tarjousten vertailuun. Todellinen vuosikorko sisältää seuraavat kulut:

  • Lainan korko
  • Mahdollinen tilinhoitokulu ja laskutuslisä
  • Lainan avausmaksu tai järjestelypalkkio

Näistä kaikista muodostuu lainan hinta eli se summa, mitä maksetaan lainan pääoman lisäksi takaisin. Mitä suurempi todellinen vuosikorko on, sitä kalliimmasta lainasta on kyse.

On hyvä muistaa myös, että lainasta maksetaan kuluja koko takaisinmaksun ajalta. Mitä pidemmän takaisinmaksuajan valitsee, sitä suuremmiksi kustannukset muodostuvat. Takaisinmaksuaikaan pystyy yleensä itse vaikuttamaan, joten kun haetaan pieni laina heti tilille, on hyvä valita mahdollisimman lyhyt takaisinmaksuaika. Näin lainan kustannukset eivät pääse paisumaan tarpeettoman korkeiksi.

Budjetin laadinta ennen luoton hakemista

Vaikka haetaan vain pieni laina heti tilille, kannattaa ennen sen hakemista laatia itselleen oman talouden budjetti. Näin voidaan varmistua siitä, että laina ei tule aiheuttamaan kohtuutonta rasitusta taloudelle, ja lainan takaisinmaksu sujuu ongelmitta.

Kannattaa laskea tulojen ja menojen erotus. Jos tulot ovat suuremmat, kuin menot, ei lainan takaisinmaksu tule aiheuttamaan ongelmia ja on mahdollista hakea pieni laina heti tilille. Myös tulojen ja menojen täyttäminen lainahakemukseen on helppoa, kun ne on jo kirjattu budjettiin.

Julkaistu keskiviikkona 30.8.2023 klo 17:17 avainsanalla talous.

Edellinen
Betoniunelmia
Seuraava
Hyödynnä bonukset