Betoniunelmia

Helsingin Arkkitehtuurimuseossa avautui toukokuun alussa Betoniunelmia-näyttely. Museo tarjoaa mielenkiintoisen retken 1970-luvun suomalaiseen rakentamiseen. Viitisenkymmentä vuotta sitten alkanut arkkitehtuurisuuntaus pyrki luomaan hyvinvointia ja unelmaa tasa-arvoisesta yhteiskunnasta. Arkkitehtuuria leimasi tuolloin järkiperäinen suunnittelu, joka tuotti maahan paljon samankaltaisia rakennelmia. Ennen kaikkea ajanjaksoa hallitsi elementtirakentaminen, jota sittemmin on luonnehdittu myös betonibrutalismiksi. Nykyään arkkitehtuuri on monimuotoisempaa ja yksilöllisempää. Museossa onkin hyvä mahdollisuus verrata arkkitehtuurin kehittymistä aina 1900-luvun alusta näihin päiviin asti.

Kaksi rakenteilla olevaa Merihaan betonista tornitaloa mereltä pienveneestä kuvattuna. Taustalla oikealla pilkottaa Kallion kirkon torni.

Kuva
cb Simo Rista

Arkkitehtuurimuseo on avoinna arkisin paitsi maanantaisin, ja kuukauden ensimmäisenä perjantaina on vapaa pääsy. Betoniunelmia-näyttely on esillä 15.10.2023 asti ja siihen pääsee tutustumaan kätevästi Museokortilla.

Julkaistu perjantaina 25.8.2023 klo 9:15 avainsanoilla arkkitehtuuri, historia, kaupunki, museot ja näyttelyt.

Edellinen
Katedraali eilen tänään
Seuraava
Kulutusluoton hakeminen