Kolari Kurvissa

Kolari Kurvissa

Raitiovaunu ja henkilöauto ovat kolaroineet Kurvissa

Kuva
Matti Mattila

Olin tänään menossa lähikauppaan, kun kuulin kovan äkkijarrutuksen. Ajattelin ensin, että taas siellä joku kiireinen jarruttaa juuri ja juuri ennen vahinkoa. Katsoin äänen suuntaan, mutta en havainnut mitään erikoista. Kun tulin kaupasta, näin jo kaukaa, että Kurvissa on tapahtunut jotain mielenkiintoista. Risteystä ympäröi tavallista enemmän ihmisiä, joilla ei tuntunut olevan kiire minnekään kuten tavallista. Samalla kuulin hälytysajoneuvon äänen. Hesaria pitkin kiiruhtikin jo pelastuslaitoksen maasturi, joka pian kurvasi onnettomuuspaikalle. Raitiovaunu ja henkilöauto olivat kolaroineet Kurvissa.

Tällaisten onnettomuuksien näkeminen on harvinaista herkkua, vaikka mitään hauskaa onnettomuuksissa tuskin koskaan on. Uteliaita ihmisiä oli kerääntynyt onnettomuuspaikan ympärille. Kymmenet ihmiset napsivat kuvia kännykkäkameroillaan. En ollut itsekään pekkaa pahempi ja räiskin kuvia minkä ehdin. Ajattelin nyt käyttää tilaisuutta hyväkseni kerrankin, kun satuin paikalle oikeaan aikaan. Kolari oli tapahtunut vain muutamia minuutteja aikaisemmin. En lainkaan ihmettelisi, jos aiemmin kuulemani äkkijarrutus tuli tästä tapahtumasta. Ainakin ajoitus sopii tapahtumaan.

Nopeasti lukuisat hälytysajoneuvot ympäröivät kolaripaikan. Onneksi satuin paikalle juuri sopivasti ennen pelastuslaitoksen poikia, jotta pääsin kuvaamaan aitiopaikalta. Toivottavasti kukaan ei loukkaantunut kovin pahasti, vaikka paikalle saapuikin ambulanssi ja pari kolme pelastusyksikköä. Sen verran tiirailin tarkemmin tapahtumia ratikan sisälle, että näin kuljettajan voivan huonosti. Ilmeisesti Ruotsin rekisterissä oleva henkilöauto oli yrittänyt kääntyä vasemmalle Hämeentieltä Hesarille. Ratikka vain oli jostakin ilmestynyt auton eteen. Oudosti olikin ratikka kolaroinut, sillä kahdeksikon reitti kulkee Hesarilta Kurvin kautta kohti Hermannia. Tämän ratikan nokka oli tavallisesta reitistään poiketen kohti Hämeentietä. Oliko ratikan tarkoituskin kääntyä Hesarilta oikealle Hämeentielle? Ainakin tämä reittivalinta olisi ollut normaalista poikkeava. Voihan olla myös niin, että ratikka on törmäyksen voimasta vain siirtynyt pois raiteiltaan. Katsoin kuitenkin tarkemmin ratikan suuntaa, ja näytti kyllä siltä, että se olisi ollut menossa Hämeentielle. Ehkä kyseessä oli poikkeusreitti. Joka tapauksessa tällaiset tapahtumat tuovat aina jotain vaihtelua normaaliin päivärytmiin.

Olen julkaissut kaikki tästä kolarista ottamani kuvat Googlessa, jossa niitä voi katsella alkuperäisessä koossaan.

Julkaistu Thursdayna 28.9.2006 klo 18:00 avainsanoilla liikenne ja tapahtumat.

Edellinen
Harvinaisia sanoja
Seuraava
Minnesota 2005