Kesäremontti

Kodin pienremontti on edennyt hitaasti. Kauniit ja lämpimät ilmat ovat houkutelleet ulos ja pakottaneet siirtämään kaikenlaisen sisäaskartelemisen tuonnemmaksi. Remontissani olin aikonut korjata ikkunaverhojen kiinnitysjärjestelmän ja hankkia ehkä jotain muuta pientä tarpeellista. Se jokin muu pieni tarpeellinen tulikin jo hankittua eli ilmastointilaite. Kone toimii moitteettomasti ja jäähdyttää olohuoneen mukavan siedettäväksi näin hellesäillä.

Ikkunaverhojen kiinnitys on ollut tähän asti muovisten liukukappaleiden varassa. Katossa olevaan U-kiskoon kun ei näillä näkymin saa metallisia liukuja. Hätä ei ole kuitenkaan tämän näköinen. Vierailu paikallisessa rautakaupassa antoi inspiraatiota korvata koko systeemi jollakin toisella. Aionkin nyt vaihtaa muoviset liukukiekot metallisiin uraruuveihin. Kävinkin jo ostamassa ruuvit ja niihin sopivat aluslevyt. Tämä järjestely näyttäisi toimivan, sillä ruuvit liukuvat U-kiskossa siinä missä muovisetkin. Verhonipistimet puolestaan kiinnitetään ruuveihin kahdella pultilla, joiden väliin nipistimen kannatin kiristetään.

En ole kuitenkaan vielä lopullisesti päättänyt verhojen kiinnityksen uusimista ja aionkin vielä selvittää kaihtimen asentamista. Näin ei tarvitsisi siirrellä verhoja edestakaisin muovisten liukujen varassa. Muilta osin asunnossa ei sitten tarvitsekaan tehdä muita uudistuksia tai korjauksia. Kesälomasta voi siis nauttia vielä niin kauan kuin sitä riittää.

Julkaistu keskiviikkona 12.7.2006 klo 17:25.

Edellinen
Ilmastointi - osa 2
Seuraava
Kesänovelli