Kävin sunnuntaina ensimmäistä kertaa elämässäni Hotelli- ja ravintolamuseossa. Käyntiini ei ollut mitään erityistä syytä, mutta hankittuani Museokortin kuukausi sitten minulle mahdollistui vaivaton käynti tämänkaltaisissa erikoismuseoissa, joissa tuskin olisin muuten vieraillut lähinnä korkeahkojen sisäänpääsymaksujen vuoksi. Museokortti vapauttaa, sillä enää ei tarvitse miettiä, mihin näyttelyihin vähäiset käyttövarat liikenevät. Osallistuin tänään erääseen kevätretkeen tai oikeastaan liikunnalliseen toimintapäivään. Ohjelma alkoi jo aamusella ja jatkui koko päivän myöhempään iltapäivään asti. Päivän ohjelmassa oli kaikenlaista mukavaa toimintaa ensin kaupungilla sekä yllätyksekseni vierailu Hotelli- ja ravintolamuseossa. Minulle tarjoutui siis toistamiseen mahdollisuus vierailla tässä hienossa erikoismuseossa vain vajaan viikon sisällä.
Käyntini museossa oli totta kai vielä tuoreessa muistissa. Ensimmäisellä kerralla viime sunnuntaina sain tutustua museoon yksin, vaikkakin tarkan videovalvonnan alaisuudessa, mutta tänään osallistuin ryhmämme mukana opastetulle kierrokselle 1980-luvulle. Museon teemanäyttely Kasari! esittelee suomalaista ruokakulttuuria kultaiselta 80-luvulta eli kasarilta. Näyttelyn nimi on siinäkin mielessä osuva ja onnistunut, että kasarihan usein löytyy myös kyökin puolelta. Opastettuna näyttelystä sai nyt paljon enemmän irti kuin yksikseen tutustuessani. Eihän 80-luvusta nyt niin vielä pitkä aika ole kulunut, mutta silti monet tuon ajan asiat näyttävät tämän päivän mittapuun mukaan suorastaan antiikkisilta. Pitää kuitenkin muistaa, että elettiin sitä silloinkin, ja elämä oli siihen aikaan, kuten nytkin, pääosin tyytyväistä. Mainio teemanäyttely on avoinna 25. lokakuuta saakka, joten vielä ehtii hyvin aikamatkalle joko omaan tai sitten vanhempien nuoruuteen.