Joutsen-untuvatossut

Talvella ja yleensäkin kylmillä keleillä varpaat kylmenevät nopeasti. Aina eivät edes hyvät ja tukevat talvikengät tahdo pitää jalkateriä lämpiminä. Jalkojen lämpeneminen kestää ainakin minulla pitkään ja usein vielä illalla nukkumaan mennessäni tunnen, miten varpaat ovat yhä kylmät. Kovilla pakkasilla lämmitän jalkoja nopeasti sähköhuovalla, mutta pitempään käytettäessä se alkaakin sitten hiostaa. Villasukistakaan ei ole oikein ollut apua. Tänään kiertelin Helsingin keskustan Stockmannilla etsimässä erästä sisustusratkaisua. Sitä en löytänyt, mutta satuin kierroksen aikana törmäämään muhkean näköisiin tossuihin. Myyntikorissa on iso kasa Joutsen-merkkisiä, valkoisia untuvatossuja, jotka tuntuivat ihanan pehmeiltä ja lämpimiltä. Samalla hetkellä myyjä purjehti luokseni kysyen, miten olisi voinut auttaa. Varmistin myyjältä, että kyseiset untuvatossut todellakin ovat lämpimät ja lämmittävät kylmät varpaat nopeasti, ja näin sitten olikin. Nappasin L-koon tossut kainalooni ja saapastelin kassalle. Lähtiessäni sain kaupantekijäisiksi vielä hoito-ohjeet.

Joutsen-untuvatossut

Pehmeät untuvatossut on pakattu valkoiseen puuvillapussiin. Pussukan suun saa kiinni kiristämällä reunaa kiertävän nyörin, jossa on näppärä jousitettu lukko pitämässä nyöriä paikoillaan. Tossuja löytyy kahta eri kokoa. M-koko vastaa kengännumerokokoja 37-40 ja L-koko kengännumerokokoja 41-44. Täytteenä tossuissa on untuvaa, jota täytteestä on 80 %. Loput 20 % on untuvaista höyhentä. Päällyskangas on täyttä puuvillaa. Luonnonvalkoinen pohja on nupukkia. Nilkan ympäri kiertää säädettävä kiristysnauha, jossa on tarrakiinnitys. Myyjän mukaan tossut eivät ole oikeastaan tarkoitettu kävelemiseen, vaikka niillä nyt muutaman askeleen voikin ottaa. Untuvatossut on tarkoitettu vedettäväksi jalkoihin mentäessä sänkyyn.

Tossut voi pestä normaalisti pesukoneessa 60 asteessa. Ennen pesua tossut kastellaan läpimäriksi. Pesuaineitta tarvitaan vain kolmasosa normaalista pesuainemäärästä, ja pesuaineen tulisi olla mietoa, valkaisuaineetonta ja nestemäistä. Huuhteluainetta ei saa käyttää. Pesuohjelmaksi valitaan ohjelma, jossa on runsas huuhtelu sekä tehokas ja pitkä linkous. Tossut voi kuivata kuivausrummussa matalassa lämpötilassa tai ilmavassa paikassa. Kuivauksen aikana tossuja olisi hyvä pöyhiä välillä, kunnes untuvatäyte on täysin kuivunut. Käsin kuivatettuna kannattaa varautua jopa parin vuorokauden kuivatukseen. Kuivausrummussa kuivaus kestää muutaman tunnin. Enää ei tarvinne kärsiä kylmistä jaloista, kun vetää nämä pehmeät ja paksut untuvatossut jalkaansa.

Julkaistu lauantaina 22.4.2017 klo 15:04 avainsanalla pukeutuminen.

Edellinen
Tietokonemuseoita
Seuraava
Nokkelat pastapakkaukset