Jadetanssi - osa 97

Seisomme edelleen yhtenä rintamana kummallista menoa ihmetellen. Eteemme purjehtii sliipatun näköinen mies, jolla on vitivalkoinen puku yllään ja valkoisen liivin alta pilkottava musta kauluspaita melkein napaan asti napittamatta. Leveät kaulukset on nostettu pikkutakin päälle ja hehtaarinlevyiset lahkeet lepattavat tyypin kävellessä muhkeilla korkokengillään luoksemme.

- Hei! Taidatte olla uusia täällä?

Kuulen hädin tuskin, mitä mies sanoo meille. Musiikki pauhaa niin kovaa, etten tahdo saada selvää puheesta. Rex nyökkäilee. Mies ohjaa meidät sivummalle, jossa puhe saattaa juuri ja juuri kuulua.

- Mukava nähdä uusia kasvoja! Minä olen Wouldiwas Shookspeared ja olen paikallinen gigolo.

Miehen kädet laskeutuvat rinnan korkeudelta alas polviin asti tämän esitellessä olemustaan. Minulta tuo nimi kyllä nyt meni ohi korvieni. Sen verran monimutkaiselta se kuulosti enkä muutenkaan tahdo tässä metelissä kuulla mitään. Uusi ystävämme jatkaa.

- Voin esitellä teille paikkoja.

Wouldiwas kierrättää meitä salin eri osissa ja esittelee diskon kohtalaisen perusteellisesti. Istahdamme tanssilattian viereisen pöydän ympärille. Olemme noutaneet baarista sidi-juomaa, joka on alkoholitonta mehua. Tuttavuutemme selittää, ettei tällä yleisellä puolella tarjoilla mitään vettä väkevämpää, mutta klubin puolella kaikki on sallittua. Yhtäkkiä musiikin vaihtuessa seuralaisemme nousee kumarasta asennosta ja suoristaa selkänsä.

- Ah! Tämä on lempikappaleeni, Disco Inferno! Tulkaa mukaan!

Nousemme kaikki pöydästä ja liitymme satojen tanssijoiden joukkoon notkumaan takovan musiikin tahdissa. En ole koskaan ennen tanssinut diskoa, mutta eipä tuo kummoisia taitoja näytä vaativankaan. Riittää, kun heiluu muiden tapaan ja yrittää pysyä rytmissä. Värikkäät valot lattialaattojen alla välkehtivät ja katossa pyörivät moniväriset valonheittimet. Gigolomme on elementissään ja näyttää taitojaan. Katsahdan ylös ja vasta nyt huomaan, että salin toisessa kerroksessa kiertää käytävä, joka on yhtä kansoitettu kuin tämä alakertakin. Käytävää yhdistävät useat ylikulkusillat, jotka nekin ovat täynnä viihteestä nauttivia ihmisiä. Ylipitkäksi venähtänyt diskopalo päättyy ja palaamme hengästyneinä takaisin pöytämme ääreen. Kauko puuskuttaa.

- Nyt kelpaisi toinen lasillinen sidi-juomaa.

Täydennämme lasimme ja jäämme seurustelemaan.

Julkaistu perjantaina 13.4.2018 klo 16:59.

Edellinen
Jadetanssi - osa 96
Seuraava
Jadetanssi - osa 98