Isänpäivän suklaakakku

Suklaakakku
Kuva
Stuart Spivack

Vajaan kahden viikon kuluttua sunnuntaina 14. marraskuuta vietetään jälleen isänpäivää. Perheen pää on tuolloin huomion keskipisteenä ja on ansainnut hemmottelua pitkin päivää. Aamu alkaa tietysti aamiaisella, joka perinteen mukaan kannetaan sänkyyn. Maittavan lounaan voi nauttia joko kotona oman väen laittamana tai ravintolassa ja näin lisätä juhlapäivään hieman luksusta. Iltapäiväkahvi sentään juodaan kotiväen kanssa ja kahvipöytä katetaan herkullisella itse tehdyllä suklaakakulla. Suklaisen suupalan pyöräyttäminen ei ole vaikeaa ja raaka-aineiksikin käyvät tavanomaiset leivontatarvikkeet.

Suklaakakku

noin 15 palaa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl perunajauhoja
  • ½ dl tummaa kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • dl sokeria
  • 4 kananmunaa

täyte

  • 200 g tuorejuustoa
  • 2 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria

kostutukseen

  • dl tummaa, kylmää kahvia

kuorrutus

  • 100 g tummaa suklaata
  • 100 g maitosuklaata
  • 100 g tuorejuustoa
  • 1 rkl vaaleaa siirappia
  • 1-2 rkl kermaa

Pane uuni kuumenemaan 175-asteiseksi. Voitele ja jauhota korkeareunainen kakkuvuoka, jonka halkaisija on 22 cm. Mittaa pohjan kuivat aineet astiaan ja sekoita keskenään. Vaahdota munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon kuivat aineet siivilän läpi kolmessa erässä samalla sekoittaen. Kaada seos vuokaan. Kypsennä pohja uunin alaosassa noin 30 minuuttia. Tarkkaile kypsymistä ja kokeile kypsyyttä tikulla kakun keskeltä. Kumoa jäähtynyt pohja ja leikkaa kolmeen osaan.

Valmista täyte vatkaamalla kylmään tuorejuustoon muut ainekset. Aseta yksi kolmesta kakkupohjasta tarjoiluastiaan ja suojaa astian reunat voipaperilla. Kostuta kakkupohja ja levitä sen päälle puolet täytteestä. Nosta toinen kakkulevy ja tee samanlainen kerros. Paina päällimmäiseksi kolmas levy ja kostuta se kevyesti. Peitä kakku ja anna sen vetäytyä jääkaapissa muutama tunti.

Kuorruta kakku paloittelemalla ensin suklaat pieneen metalli- tai posliinikulhoon. Kiehauta puoli desiä vettä kulhoa pienemmässä kattilassa. Ota kattila levyltä ja nosta kulho kattilan päälle siten, ettei kulho kosketa kuumaa vettä. Sekoita suklaata, kunnes se on sulanut. Älä päästä vettä suklaan joukkoon. Sekoita huoneenlämpöinen tuorejuusto, suklaa ja siirappi keskenään. Notkista seosta tarvittaessa kermalla. Levitä kuorrutus leveällä lastalla kakun päälle ja reunoille.

Koristele kakku suklaarouheella tai -napeilla. Voit halutessasi koristella kakun myös pienillä suklaakekseillä. Tarjoile kakku vastakeitetyn kahvin kera.

Julkaistu tiistaina 2.11.2010 klo 19:51 Ruokaohjeet-luokassa.

Edellinen
Pikakassa
Seuraava
Ahdasta
Evästeiden käyttö

Käytän sivustollani evästeitä tarjotakseni parhaimman mahdollisen lukukokemuksen blogini lukijoille. Jos jatkat sivustoni käyttöä, oletan, että hyväksyt evästeiden käytön sivustollani.

Lisätietoja evästeiden käytöstä